Dacă părerile Oliviei Steer ar stârni doar râsul nimeni n-ar fi der anjat. Atât doar că r ecomandările nonconf ormistei de s erviciu, în mediul online , pot pune viața în pericol naivilor s au celor mai săr aci cu duhul. Ultima baz aconie pr omovată de Olivia Steer , pe contul dumneaei de Facebook, accesat de zeci de mii de personae, e ste o alternativă halucinantă la v accinul antigripal.

Vaccin antigripal cu usturoi, ceapă, ardei iute,ghimbir, hrean, cuișoare și oțet

Redăm mai jos, integral, postarea respectivei doamne, fără alt comentariu decât că rețeta promovată de doamna Steer seamănă mai mult cu cea a unui sos de „shaorma cu de toate”. Parcă ni se face poftă…

„Am găsit pe un site cu trafic greu reteta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceți acasă, dacă nu vreți să se supere Tanti Pintea și Nenea Cercel, că nu le mai iese epidemia, nici macar pe hîrtie. Și apoi nu mai pupă nimeni comisioane din noile achiziții de vaccinuri. Și asta nu e frumos deloc!

● 1/4 cană usturoi pisat

● 1/4 cană ceapă tocată

● 1/4 cană ardei iute tocat

● 1/4 cană ghimbir ras

● 3 linguri de hrean ras

● 1 lingură cuișoare pisate

● 750 ml. oțet organic de mere Se așează totul într-un borcan de 1, 5 litri.

Se completează cu oțet și se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masa”.

 

Raed Arafat: „Usturoiul și ceapa nu combat virusul gripei!”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat a reacţionat la scurt timp după declarațiile soției lui Andi Moisescu. „Sunt iresponsabile, nu se bazează pe nimic ştiinţific când vii şi recomanzi usturoi şi ceapă pentru prevenirea gripei. Da, sunt alimente care sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că previn gripa, cum previne vaccinul. Vaccinul duce la crearea unor anticorpi care combat virusul când intră în corpul uman. Usturoiul şi ceapa nu fac aşa ceva. Şi dacă cineva pretinde că ele fac aşa ceva, trebuie să probeze acest lucru ştiinţific. Nu e suficient să fii o persoană cunoscută public şi înseamnă că orice zici, e corect. Deci, trebuie să ai probe, trebuie să ai justificări, trebuie să ai argument”, a declarat Raed Arafat.

 

Vaccinul nu se poate ignora

Doctorul Arafat mai spune că momentul în care nu se mai vaccinează oamenii atunci încep să apară epidemiile grave şi încep să apară decesele într-un număr foarte mare. Vaccinurile, până acum, au salvat sute de mii de vieţi şi au prevenit milioane de îmbolnăviri, de foarte multe boli: „Cine vine şi spune că vaccinurile nu sunt bune, înseamnă că el sau ea, neagă evidenţa de sute de ani, de peste o sută de ani, care arată diferenţa dintre când nu erau vaccinurile şi acum, când sunt vaccinurile. Vaccinul poate preveni o îmbolnăvire gravă. Chiar dacă te vaccinezi şi totuşi răceşti sau faci o formă de răceală mai uşoară, este mult mai bine decât să faci gripă în forma sa agravată şi să ajungi, într-adevăr, să fii internat, să fii pus în terapie intensivă şi poţi să îţi pierzi viaţa. Deci, vaccinul are un efect de prevenire dovedit ştiinţific şi trebuie acest lucru să fie luat în considerare”.

Monica Pop: „Nu se poate ca cineva fără pregătire medicală să publice «sfaturi (ne)medicale» fără o consecință legală”

Și celebra doctoriță Monica Pop, medic oft almolog, o desfințe ază pe „ vindecătoarea” de pe int ernet, într-o postare pe Facebook pe care o redăm, integral: „ Vaccinul «N ATURlST» pr o pus de per soane cu pr obleme po ate PR OVOCA ULCER PERFORAT, cu PERITONITĂ !!! GRAVISSIM! E T OTAL CONTRAINDICAT la CEI cu B OLI DIGE STIVE!!! Nu se poate ca oricine, fără nici un fel de pregătire medicală să facă publice «sfaturi (ne)medicale», total neavenite, fără c a acest lucru, care poate genera complicații grave, să nu aibă nici o urmare d.p.d.v. al legii! E un lucru similar cu ce se intâmplă acum cu ne-medicul c are a mutilat o ameni! Chiar nimeni nu po ate stopa împrăștierea asta de știri f oarte noci ve? Cine răspunde dacă, urmând as emenea sfaturi neavenite și foarte periculoase, vor suferi sau chiar își v or pier de viața o ameni, deja suferinzi?!! Scrie undeva că c ei cu gastrite și ulc ere g asteo-duodenale ar fi în mare pericol dacă ar urma un as emenea «sfat»?!!! Oamenii de unde să știee???!!! Doamne ferește!!!