Referitor la cartelele prepay,  Raed Arafat a declarat că s-a făcută o analiză pe primele 6 luni ale anului de către cei de la STS şi din totalul de 47 la sută apeluri neurgente la 112, 52,8 la sută au fost abuzive, iar 81 la sută dintre acestea au fost apeluri de pe cartele prepay, fără a putea fi identificat apelantul.
„Iar proiectul de lege propus de noi, spune secretarul de stat, arată că numai atunci când se apelează la 112 furnizorul de telefonie mobilă va transmite datele cumpărătorului de cartele prepay. 
Narcisa Iorga demontează punctual declaraţiile de presă făcute în acestă seară de la Palatul Victoriei de către Raed Arafat:

„1. Cică numai cei care sună la 112 de pe cartele prepay vor fi identificați de către companiile de telefonie, cu nume, prenume și adresă. Hai să râdem! Cum ar putea fi identificați doar aceștia, dacă nu se identifică toți cumpărătorii la momentul achiziției cartelei?! Păi, n-au cum. Așadar, cartelele se vor vinde cu buletinul, dar cine sună la 112 va fi ”turnat”. Pentru restul, trebuie să avem încredere că pasionații de legea big brother s-au cumințit după deciziile CCR și nu vor încheia protocoale cu companiile de telefonie să afle și ei cine cumpără cartele prepay”, scrie Narcisa Iorga pe Facebook.

Pe scurt: obsesia cartelelor prepay e adusă din nou în prim plan, profitându-se de crimele de la Caracal, ca să ni se închidă gura. Raed Arafat ne crede mult prea proști. Nu cartela prepay a împiedicat serviciul de urgență 112 să o găsească pe Alexandra, ci proasta organizare a serviciului, lipsa de proceduri și absența umanității celor ce i-au răspuns la apelul 112. Astea nu sunt urgențe pentru Arafat. Le lasă la termen mediu și lung.

2. Bani. Alți bani, altă distracție! Încă 600.000 de euro sunt necesari pentru modernizarea sistemului de localizare. Bani pentru organizarea de dispecerate în care să stea laolaltă toate agențiile, ca și când faptul că nu stau dispecerii cot lângă cot la același pupitru ar fi problema, iar nu organizarea serviciului. De exemplu, în SUA, există un dispecer care transmite simultan poliției, pompierilor, salvării informațiile primite de la apelantul la serviciul de urgență. Arafat zice că spre asta tindem și noi. Da, tindem. Până atunci, mai cheltuim niște bani și ne satisfacem obsesiile cu cartelele prepaid. #CaseClosed„, conchide Narcisa Iorga în postarea sa de pe social media.