Evenimentul Zilei > Justitie > Radu Mazăre, audiat la DNA Constanța. De ziua lui va fi, înapoi, la Rahova
Radu Mazăre, audiat la DNA Constanța. De ziua lui va fi, înapoi, la Rahova

Radu Mazăre, audiat la DNA Constanța. De ziua lui va fi, înapoi, la Rahova

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, este audiat la DNA Constanța, fiind urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu într-un dosar care privește construirea ilegală a unul hotel în centrul stațiunii Mamaia. El va fi transferat, mâine, înapoi la Rahova, unde ispășește o condamnare la 9 ani de închisoare în dosarul Retrocedărilor de terenuri din Mamaia și Constanța

Radu Mazăre a fost adus la DNA Constanța, în jurul orei 10,00, de la Penitenciarul Poarta Albă, unde a fost transferat pentru a fi audiat de către procurorii anticorupție. Întrebat de jurnaliști, la coborârea din duba penitenciarului, de ce a fost adus la audieri, Radu Mazăre a tăcut. El a fost adus la Constanța pentru a răspunde în fața procurorilor într-un dosar în care în decembrie 2017 a fost pus sub urmărire penală alături de fostul viceprimar, actual primar, Decebal Făgădău, și de trei foste directoare din primăria Constanța.

 

Potrivit DNA, pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa. În același an, primarul Constanței și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea un hotel în vecinătatea noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate.

 

Radu Mazăre va fi transferat, mâine, înapoi la penitenciarul Rahova. Ziua lui de naștere, din 5 iulie, și căsătoria în închisoare cu partenera lui, Roxana, vor fi “sărbătorite” la Rahova. El va fi adus însă la Constanța de câte ori va fi nevoie având în vedere că este cercetat sau judecat în mai multe dosare de corupție.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.