Evenimentul Zilei > Social > RADET-ul a murit. Trăiască Termoenergetica. Revin căldura și apa caldă?
RADET-ul a murit. Trăiască Termoenergetica. Revin căldura și apa caldă?

RADET-ul a murit. Trăiască Termoenergetica. Revin căldura și apa caldă?

Începând cu data de 1 decembrie, Termoenergetica este noul operator de termie din Capitală, cel care a înlocuit RADET, regie intrată în faliment.

Începând cu data de 1 decembrie, Termoenergetica este noul operator de termie din Capitală, cel care a înlocuit RADET, regie intrată în faliment.

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare. Contractul intră in vigoare la data de 01.12.2019 și a fost încheiat între Primaria Municipiul Bucuresti – prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov – și Compania Municipală Termoenergetica București S.A., condusa de Alexandru Burghiu.

Potrivt primarului general, compania va continua și va dezvolta planul amplu de modernizare a sistemului bucureștean de termoficare, vechi de 50-60 de ani, demarat de fosta regie.

“Compania Municipală Termoenergetica București este, de la 1 decembrie, noul operator de termie al Capitalei. Compania a preluat, în integralitate, activitatea RADET și angajații fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în București.

Compania va continua și va dezvolta investițiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în rețea. Am început un amplu proces de modernizare și înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenție în primă urgență la rețea pentru 52 de șantiere în Capitală și au fost finalizate primele lucrări.

O parte dintre intervenții continuă și pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât pe timp de avarie. Am încredere în profesionalismul dedicarea tuturor angajaților Companiei, împreună am conceput planul pe baza căruia am reușit restartarea investițiilor și reducerea cu 81% a pierderilor financiare ale RADET, în ultimii trei ani.

Fiind vorba despre un sistem de asemenea amploare, lucrările nu se pot realiza decât etapizat, pe parcursul mai multor ani în care constanța și consistența investițiilor sunt cuvintele cheie”, a declarat edilul.

Contractul a fost aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București din 14 noiembrie.

La aceeași dată, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov a primit mandat special, în numele și pe seama Consiliului General al Municipiului București,  să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociație și să atribuie direct contractul de delegare către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica București S.A., se arată în comunicatul PMB.