Quesadilla cu legume. O idee de mic dejun și pentru vegani

Sursa foto: Bhofack2 | Dreamstime.com

Quesadilla a început să câștige din ce în ce mai multă popularitate și în România. Preparatul de origine mexicană este o combinație de ingrediente, menit să satisfacă și cele mai sofisticate preferințe. La bază are o tortilla umplută cu brânză, însă poate fi îmbunătățită atât cu carne cât și cu legume. Există variante ideale și pentru vegani, gata în mai puțin de o oră.

Rețetă de quesadilla cu legume

Rețeta de quesadilla pentru vegani este una extrem de simplă și nu necesită mai mult de 40 de minute. Poate fi servită și la micul dejun, fiind bogată în legume. Iată lista de ingrediente pentru patru porții:

  • 10 bucăți de tortilla;
  • câteva fire de ceapă verde;
  • un ardei gras;
  • un ardei capia;
  • 200 g broccoli;
  • 150 g roșii cherry;
  • două bucăți de avocado;
  • 100 g porumb;
  • jumătate de limes;
  • 15 g pătrunjel;
  • jumătate de lămâie;
  • o lingură ulei;
  • sare și piper după gust.

Sursa foto: Pixabay

Mod de preparare

Quesadilla cu legume este o rețetă ușor de preparat, gata în mai puțin de o oră. Pentru început taie șase tortilla în triunghiuri și așează-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Setează cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă chipsurile pentru 15 minute. Pasul următor este pregătirea legumelor.

Firele de ceapă, ardeiul gras și cel capia se taie mărunt. Pune-le într-o tigaie cu o lingură de ulei și lasă-le la călit până când se înmoaie. Adaugă peste ele buchețelele de broccoli și condimentează cu sare și piper. Pune apoi roșiile cherry tăiate în sferturi și gătește totul pentru încă două minute, apoi ia-le de pe foc. Pune legumele într-un bol mare, peste care adaugă un avocado pasat cu furculița, porumbul, zeama de la jumătate de lime și pătrunjelul tocat mărunt, apoi amestecă bine totul.

Asamblarea pentru quesadilla cu legume este simplă. Pune o tigaie pe foc, adaugă tortilla și umple cu amestecul de legume pe jumătate. Pliază pe verticală tortilla și apoi transferă pe farfurie. Repetă același proces și pentru celelalte trei foi. Se servește cu chipsurile de tortilla și cu guacamole. Acesta se pregătește dintr-un avocado pasat cu furculița, un fir de ceapă tocat mărunt și zeama de la jumătate de lămâie, după care se asezonează cu sare, potrivit rețetei recomandate de Bucătăria Lidl.

Sursa foto: Dreamstime.com

Quesadilla cu legume pentru cei care vor să slăbească

Această rețetă este una sănătoasă, având în compoziție multe legume. Pentru cei care vor să slăbească prin deficit caloric, ea poate fi îmbunătățită. Poți opta pentru tortilla de porumb sau, dacă le preferi pe cele din făină de grâu, ai grijă ca eticheta să fie cât mai simplă. Fii atent și la numărul de calorii sau la conținutul de zahăr. Cifrele pot varia de la un brand la altul.

Vegetarierii pot adăuga în quesadilla cu legume și boabe de fasole, pentru a avea proteine și fibre. Cel mai des folosită este fasolea neagră, datorită dimensiunilor mici și aromei bogate. Pentru ca rețeta să fie cât mai sănătoasă, pregătește legumele la abur în loc să le călești. Cei care vor să slăbească prin deficit caloric, pot scoate avocado din rețetă și, în loc de guacamole care 100 de grame are peste 180 kCal, alege o salată de varză roșie care are maxim 20 kCal.