Evenimentul Zilei > International > Putin mai primește o lovitură! Dezastru de proporții pentru economia Rusiei. Se retrag pe capete
Putin mai primește o lovitură! Dezastru de proporții pentru economia Rusiei. Se retrag pe capete

Putin mai primește o lovitură! Dezastru de proporții pentru economia Rusiei. Se retrag pe capete

Apple, Google și Ford au oprit vânzările de produse în Rusia pe fondul invaziei din Ucraina. De asemenea şi producătorul german de automobile BMW a declarat că a oprit exportul de mașini în Rusia. Compania a mai spus că se așteaptă ca producția să fie întreruptă din cauza blocajelor de aprovizionare.

Mărcile americane, inclusiv Apple, Google, Ford și Harley-Davidson, au oprit vânzările către Rusia din cauza invaziei Ucrainei. Apple a declarat că a oprit vânzările de iPhone și alte produse în Rusia, Google a renunțat la știrile editorilor de stat rusi, Ford i-a spus partenerului său de producție rus că suspendă operațiunile în țară, iar Harley-Davidson și-a suspendat afacerile și livrările de motociclete.

Cei mai mai mari coloși industriali rup orice relație economică cu Rusia

Cele mai mari linii maritime din lume, MSC și Maersk, au suspendat transportul de containere către și dinspre Rusia, adâncind izolarea țării. Occidentul a impus Rusiei restricții severe împingând companiile să oprească vânzările, să taie legăturile și să stopeze investiții în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Suntem profund îngrijorați cu privire la invazia rusească a Ucrainei și suntem alături de toți oamenii care suferă din această cauză și ca urmare a violențele. Susținem toate eforturile umanitare de furnizare de ajutor în această criză a refugiaților și facem tot ce putem pentru a sprijini echipele noastre din regiune. Am hotărât un număr de acțiuni ca răspuns la invazie.

Am întrerupt toate vânzările de produse în Rusia. Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile în țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate în Rusia. RT și Sputnik nu mai sunt disponibile pe App Store în afara Rusiei. Am oprit inclusiv funcțiile de urmărire a traficului și incidentelor pe Apple Mapps în Ucraina, ca măsură de siguranță și de precauție pentru cetățenii ucraineni. Vom evalua situația și suntem într-o comunicare constantă cu guvernele afectate de acțiunile pe care le facem. Ne alăturăm tuturor celor care cer să se ajungă la pace”, a anunţat Apple.

Ford își suspendă operațiunile în Rusia, cu efect imediat

Producătorul auto deține o participație de 50% în Ford Sollers, o societate mixtă între producătorul auto american și compania rusă Sollers.

Ford este profund îngrijorat de invazia Ucrainei și de amenințările care rezultă la adresa păcii și stabilității. Situația ne-a obligat să ne reevaluăm operațiunile din Rusia. Având în vedere situația, am informat astăzi partenerii noștri JV că ne suspendăm operațiunile în Rusia, cu efect imediat, până la o nouă notificarea spus Ford, alăturându-se companiilor auto mondiale.

Mai mult, Ford a anunțat că va dona 100.000 de dolari către Global Giving Ukraine Relief Fond, pentru toți ucrainenii și familiile ucrainene care au fost forțați să plece din casele lor ca urmare a agresiunii rusești.

Producătorul auto german BMW a anunțat, de asemenea, marți, că oprește exporturile în Rusia dar și că își înterupe producția în această țară: Având în vedere actuala situație geopolitică, sistăm producția locală în Rusia și exporturile pe piața rusă”, a anunțat BMW.

Raiffeisen Bank International (RBI) caută să părăsească Rusia

Reprezentanții Raiffeisen Bank International au declarat că sunt gata să facă această mișcare. Ar fi prima bancă europeană care ar putea încheia socotelile cu Rusia  din cauza invaziei Ucrainei.

Grupul de minerit și mărfuri Glencore a declarat că revizuiește toate activitățile comerciale din Rusia, inclusiv participațiile la EN+ și Rosneft.

„Lumea corporativă construiește o fortăreață pentru a izola Rusia de comunitatea internațională”, a declarat Susannah Streeter, analistul senior de investiții și piețe Hargreaves Lansdown.

Principalii producători de automobile și camioane, inclusiv Volvo Cars, AB Volvo, General Motors Co și Jaguar Land Rover, au întrerupt și ei exporturile către Rusia. Firma finlandeză de echipamente de telecomunicații Nokia s-a alăturat rivalului Ericsson spunând că va opri livrările către Rusia pentru a respecta sancțiunile, scrie abc.net.au.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: