Așa se întâmplă și cu proiectul depus de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a cerut închisoare pentru evaziune fiscală. Proiectul a trecut de Senat, la fel și cel privind legalizarea canabisului, scrie profit.ro!

Acum două săptămâni, proiectul lui Teodorovici fusese respins la primul vot al senatorilor, însă ulterior s-a invocat neînregistrarea unor voturi, astfel că întreg procesul a trebuit reluat. Dar, surpriză, nu s-a mai întâmplat asta ca urmare a învestirii Guvernului Orban, dar și ținând cont de faptul că mai toți parlamentarii sunt plecați în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Și, astfel, proiectul de lege care pedepsește evaziunea fiscală cu închisoarea este azi considerat ca fiind adoptat în mod tacit de către Senatul României!

Pasul următor prevede trimiterea proiectului pentru dezbatere în Camera Deputaților.

La fel, tot tacit, senatorii au adoptat și proiectul legislativ inițiat de parlamentarii PSD care instituie regimul juridic privind cultivarea, comerțul și utilizarea pe teritoriul național, în scop medical, în cazul canabisului.

În fază inițială, proiectul a fost respins în comisiile parlamentare și, mai mult ca sigur, ar fi avut aceeași soartă și în plenul Senatului, dar aceștia au plecat în …campanie prezidențială. Astfel, adoptat tacit, proiectul legalizării canabisului va primi verdictul în Camera Deputaților, for decizional.

Din proiect reținem că utilizarea canabisului se va putea face exclusiv pe bază de prescripție medicală. În plus, o agenție special înființată în acest scop va emite autorizații pentru cultivarea, fabricarea și comercializarea produselor pe bază de canabis.

În susținerea proiectului, Eugen Teodorovici aducea ca argument faptul că legalizarea canabisului în scopuri medicale este o practică des întâlnită în multe țări europene, unde sunt tratați cu această plantă în special pacienții care suferă de cancer în faze terminale.

Tot tacit a fost adoptată și inițiativa care privește modificarea Codului Penal și permite pătrunderea polițiștilor într-o locuință fără mandat de percheziție, „atunci când există indicii temeinice privind existența unei primejdii privind viața sau inetgritatea fizică a unei persoane”.