Puncte, bani si orgoliu

Puncte, bani si orgoliu

Derby-ul Dinamo - Rapid strange la un loc nevoia celor doua formatii de a prinde din urma CFR-ul, "foamea" si dorinta de revansa a jucatorilor.

In Soseaua Stefan cel Mare este programat maine-seara, de la ora 20.30, in direct la Kanal D, unul dintre cele mai importante meciuri ale sfarsitului de an in Liga I la fotbal: Dinamo - Rapid. Scapate devreme de orice emotie europeana, cele doua formatii mai au doar grija campionatului intern.

La partida de maine sunt puse in joc nu doar punctele absolut necesare pentru a mentine o distanta decenta fata de liderul CFR Cluj, ci si mult orgoliu si un munte de bani. Fotbalistii campioanei vor imparti suma de 100.000 de euro in cazul unei victorii, iar pentru ca jucatorii Rapidului sa primeasca, pentru un succes, o prima de cel putin 3.000 de euro de caciula, antrenorul Mircea Rednic exercita presiuni asupra patronului George Copos, posesorul „cardului magic”.

Ca de obicei inaintea unor meciuri cu o asemenea miza, intre conducerile celor doua grupari bucurestene a avut loc in ultimele zile un intens schimb de replici. Disputa verbala nu va mai valora nici doua parale maine-seara, cand vor conta doar priceperea antrenorilor si forma de moment a jucatorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zenga, un antrenor tacut

Provenit din fotbalul care a inventat „silenzio stampa”, antrenorului italian Walter Zenga nu i-a fost greu sa le intrerupa elevilor sai orice legatura cu exteriorul. Inca de la inceputul saptamanii, „Omul-Paianjen” a izolat echipa, cu o singura exceptie (ziua de joi), in cantonamentul de la Saftica. Mai mult, pentru prima oara in istoria recenta a campionatului, un tehnician refuza sa participe la conferinta de presa dinaintea unui derby!

Speriat ca ar putea auzi iarasi intrebari legate de posibila sa demitere, Zenga a anulat intalnirea de azi cu jurnalistii. In ciuda declaratiilor oficiale in care sefii ii transmit antrenorului ca are viitorul asigurat la Dinamo, fosta legenda de la Inter Milano isi risca postul la fiecare meci. Conducatorii i-au ordonat sa propulseze echipa pe locul secund in Liga I, iar una dintre conditiile obligatorii este sa invinga maine rivala Rapid, intr-un „meci de sase puncte” (giulestenii aspira si ei la pozitia a doua).

Au uitat sa ridice biletele!

Comercializarea biletelor pentru meciul din „Groapa” ar fi trebuit sa inceapa inca de joi, la ora 14.00. Numai ca tichetele au ajuns la casele de bilete ale stadionului „Dinamo” abia ieri, fiindca oficialii campioanei au uitat sa le ridice la timp de la tipografie!

Pana aseara nu se vandusera mai mult de 1.000 de bilete, prilej pentru capitanul dinamovist Claudiu Niculescu sa faca un apel disperat catre suporteri: „Imi doresc ca fanii nostri sa umple stadionul si sa faca o atmosfera de senzatie, asa cum numai ei stiu sa o faca. Avem nevoie de suporterii nostri, pentru a trece de acest hop”.

In lotul dinamovist exista o tensiune intretinuta de lipsa rezultatelor (campioana a remizat in ultimele trei runde de campionat). Antrenorul pare dezorientat, iar jucatorii - neputinciosi. Tinuti din scurt, fotbalistii au rabufnit la sedinta de pregatire de joi.

Sarbul Gvozdenovici s-a luat de gat cu Silviu Izvoranu, iar Florin Bratu si Catalin Munteanu si-au aruncat cuvinte grele, dupa o disputa aspra pentru balon in care au riscat sa se accidenteze unul pe celalalt. GATA DE PETRECERE

George Copos: „Dansez la „oficiala”!”

Nici la Rapid nu e liniste. Daca pe teren propriu au probleme cu adversarii, dar si cu propriii fani, giulestenii sunt neinvinsi in partidele din deplasare sustinute in actuala stagiune. Departe de Giulesti, echipa s-a simtit bine si a strans 14 puncte (patru victorii, doua remize si nicio infrangere).

„Puriul”, aplaudat de dinamovisti?

„Cu Rednic, nu mi-e frica de Dinamo! Am mare incredere in acest antrenor, dar si in echipa. Cred ca vom castiga. Daca batem, e posibil orice. Inclusiv sa dansez la tribuna oficiala, la fel cum am facut acum patru ani”, ne-a declarat patronul George Copos, cel caruia galeria din Giulesti ii canta odinioara „George Copos asta esti, Berlusconi din Giulesti”, dar care a ajuns acum cel mai hulit om de la Rapid.

„Le-am facut suporterilor o bucurie cand am venit la echipa. S-a intors insa roata. Si nu din vina mea. Asa e in viata. Fereste-te de cei care te aplauda! Ma deranjeaza insultele lor. Dar asa sunt fanii Rapidului. Au fost mereu niste razvratiti”, a comentat pentru EVZ fostul vicepremier.

Mircea Rednic se intoarce pentru prima oara in Soseaua Stefan cel Mare de la demisia de la Dinamo si are, desi n-o recunoaste public, un chef nebun de revansa fata de conducatorii si jucatorii „cainilor”.

Suporterii campioanei n-au uitat insa ca sezonul trecut a fost cel mai manos pentru „ros-albi” de la revolutie incoace si se pregatesc sa-l intampine cu aplauze pe „Puriu”, pe care il considera o victima a complotului pus la cale de jucatori. In prezent, Rednic este la cutite cu fanii Rapidului, care il contesta la fiecare meci si ii cer demisia.