Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul lui Puiu Popoviciu: 2 hectare din frauda cu terenuri s-au „rătăcit”
Dosarul lui Puiu Popoviciu: 2 hectare din frauda cu terenuri s-au „rătăcit”

Dosarul lui Puiu Popoviciu: 2 hectare din frauda cu terenuri s-au „rătăcit”

Procesul pe latură civilă privind frauda cu terenurile Universităţii de Agronomie, în care este vizat Puiu Popoviciu (foto) şi fostul rector, se va judeca pe fond în data de 18 septembrie, a anunţat, ieri, judecătorul Ion Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti.

Magistratul va soluţiona, astfel, cauza pe latură civilă, la mai bine de doi ani de când a judecat partea penală, în vara anului 2016, atunci când l-a condamnat pe omul de afaceri la 9 ani de închisoare. Magistratul a decis să procedeze astfel deoarece, în 2016, se împlinea prescrierea faptelor şi toţi inculpaţii ar fi scăpat „basma curată”.

În august 2017, magistraţii Înaltei Curţi au decis să-i scadă doi ani din pedeapsă lui Puiu Popoviciu, acesta fiind condamnat definitiv la 7 ani de detenţie.

În tot acest timp, judecătorul Ion Tudoran descurca „iţele” cu privire la prejudiciu şi cine îl va plăti. Ieri, în sala de judecată, părţile din proces au constatat că 2 hectare de teren s-au „rătăcit”. În timp ce DNA vorbeşte în rechizitoriu despre 224 de hectare, din documentele Oficiului de Cadastru rezultă că ar fi vorba despre 226 de hectare. „În Hotărârea de Guvern figurează 226 de hectare, iar în titul de proprietate e trecut 224 de hectare. Diferenţa de suprafaţă rezultă din măsurători”, a conchis reprezentantul Ministerului de Finanţe.

Puiu Popoviciu este în prezent la Londra, unde stă cu o brăţară electronică la picior, într-un apartament de lux, însă primeşte doar veşti proaste: magistraţii Înaltei Curţi i-au respins în 8 iunie recursul în casaţie, după ce, în noiembrie 2017, a pierdut şi contestaţia în anulare.

Puiu Popoviciu a fost acuzat că în perioada 2000-2004, printr-o înţelegere cu rectorul de atunci al Universităţii, a pus mâna pe 224 de hectare de teren la un preţ de nimic.