Evenimentul Zilei > Politica > PSD și UDMR secretizează achizițiile publice
PSD și UDMR secretizează achizițiile publice

PSD și UDMR secretizează achizițiile publice

PSD şi UDMR au depus un proiect de lege privind achiziţiile publice, care elimină criteriul celui mai scăzut preţ la stabilirea câştigătorului unei licitaţii.

Ei vor ca lucrările publice şi cumpărăturile să fie făcute în baza celui mai bun raport preţ-calitate.
Iniţiatorii PSD, în frunte cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, propun și ca achiziţiile cu o valoare mai mică de 10.000 lei să nu mai fie publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). „Cel mai bun raport calitate-preţ se determină pe baza unor factori de evaluare care include aspect calitative, de mediu şi sociale, în legătură cu obiectul contractului de achiziţie publică“, se arată în
proiectul legislativ. 

Ce nu va mai apărea în SEAP 

O altă modificare propusă de UDMR şi de PSD este ca achiziţiile sub valoarea de 10.000 de lei nici măcar să nu mai fie introduse în sistemul public electronic. Astfel, ele vor putea fi făcute doar pe baza unor documente justificative întocmite de autorităţi. 

Aşadar, nu vom mai şti pe ce aruncă primarii cu bani când vine vorba de sume sub 2.000 de euro. Pe lângă parlamentarii PSD şi UDMR, proiectul de lege a fost semnat şi de trei aleşi ai Opoziţiei, liberalii Ben-Oni Ardelean, Gavrilă Ghilea şi Corneliu Olar.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: