Insist pe cuvântul „cretin”. Plus că indivizii au minţit opinia publică din România şi, în mod complet inutil, au fost agresivi cu ministrul suedez al afacerilor europene care, în fond, dorea binele României.

Despre ce este vorba, pe scurt: Suedia s-a oferit să ajute România să cheltuie fondurile europene destinate romilor. Ei ne trimiteau asistenţă tehnică şi ne ajutau cu idei nu doar în problema romilor, dar pentru toate grupurile sociale vulnerabile. Ei bine, guvernul Ponta a refuzat, deşi rata de absorbţie a fondurilor pentru romi este de circa 30%.

Bănuiesc de ce: fondurile astea, atât cât se cheltuie, sunt sifonate. Principiul guvernului Ponta este că mai bine nu cheltuie banii, decât să-i risipească pe proiecte unde nu se fură deloc. Suedezii bineînţeles că s-au supărat pe refuzul nostru stupid şi au anunţat că vor merge la Comisia Europeană. Ei bine, ăsta a fost momentul în care PSD a luat foc.

Inexistentul ministru al fondurilor europene, Teodorovici, a sărit primul şi a minţit, spunând că România nu a refuzat parteneriatul oferit de Suedia, dar că discuţiile continuă. A urmat şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, care, într-un stil mitocănesc rar întâlnit, a afirmat că ministrul suedez al afacerilor europene, Birgitta Ohlsson, are un profil “cam nervos”. Ştiţi genul ăsta de mizerii pe care politicienii români le lansează despre femei – vezi cazul Monica Macovei – sugerând că sunt isterice.

Stupiditatea agresivă a celor doi pesedişti ne va face un rău incredibil. Ne torpilează relaţia cu Suedia, unu. În paranteză fie spus, am citit că ambasadoarea României la Stockholm a avut ideea genială de a le propune suedezilor să interzică cerşetoria. Ideea asta o promovează în Suedia doar Sverige Demokraterna, partid de extrema dreaptă.

De unde i-or descoperi pe toţi idioţii să-i trimită ambasadori? Îmi cer scuze pentru limbaj, dar să faci astfel de gafe în public…Revenind, doi, se confirmă că România nu are de fapt nici un gând să rezolve problema. Cine afirmă, în Occident, că romii pleacă din România pentru că sunt discriminaţi are dreptate.

Trei, noi ştiam ce incompetenţi ne conduc, asta este, au fost votaţi, dar de ce trebuie să se manifeste şi în plan internaţional? Nu puteau găsi la Externe şi la Fondurile Europene decât un cioban din tagma lui Jiji şi un playboy, un golănaş de Dorobanţi?

Şi aş vrea să închei spunând: romii poate că sunt, într-o oarecare măsură, şi o problemă europeană. Dar în primul rând sunt cetăţeni români şi este datoria acestei societăţi să găsească soluţii pentru grupurile defavorizate. Istoria cu Suedia ne-a arătat mai bine ca niciodată că interesul politicienilor, al PSD în primul rând, este să ţină această comunitate în sărăcie şi să o exploateze politic şi economic.