În octombrie 2018, în urma scandalului din PSD, s-a decis că anumiți membri ai Executivului trebuie schimbați. Astfel, Paul Stănescu a plecat de la ministerul Dezoltării, Ioana Bran de la ministerulu Tineretului și Sportului, Olguța Vasilescu de la ministerul Muncii, iar Lucian Șova de la Transporturi. Planul lui Dragnea era simpu: Vasilescu trebuia să fie numită ministru al Transporturilor, iar la Dezoltare, unul dintre cele mai importante ministere, trebuia pus un om cheie. Primele dou propuneri transmise de Guvern către Iohannis au fost Vasilescu la Transporturi, iar Ilan Laufer la Dezovoltare. Iohannis nu a fost de accord cu aceste propuneri, de aici începând un scandal care pare fără de sfârșit.

În următoarea propunere, PSD a schimbat strategia: Olguța Vasilescu la Dezvoltare, iar Drăghici la Transporturi. Iohannis nu a acceptat sub nicio formă aceste propuneri, refuzându-le în repetate rânduri. Dat fiind faptul că aceste ministere riscau să rămână fără miniștri, au fost numiți doi interimari. Rovana Plumb la Transporturi, iar Orlando Teodorovici la Dezvoltare, dar aseară, la miezul nopții, cele 45 de zile de interimat s-au încheiat, motiv pentru care sunt blocate toate plăţile: de la achizitii foarte mici, pana la plati pentru diferite proiecte, salarii sau investitii.

Şi mai grav este ca ședința de Guvern nu poate fi convocată pentru că nu există nici miniștri interimari. Interimatele Rovanei Plumb la Transporturi și Eugen Teodorovici la Dezvoltare au expirat și deocamdată Klaus Iohannis nu a dat un răspuns dacă îi acceptă pe Răzvan Cuc la Transporturi şi pe Daniel Suciu la ministerul Dezvoltarii.

Există posibilitatea ca doi secretari de stat să preia o parte din atribuții, doar că vor fi limitate.