Protocolul RAI anti-Covid al Festivalului de Muzică de la Sanremo

Protocolul RAI anti-Covid al Festivalului de Muzică de la Sanremo

Protocolul RAI anti-Covid al Festivalului de Muzică de la Sanremo vine cu reguli dintre cele mai draconice pentru muzicieni și prezentatori.

LA STAMPA (Italia), 3 februarie 2021- Dispoziţiile privind organizarea ediției din 2021 a Festivalului de la Sanremo este cuprinsă în 75 de pagini, 15 capitole și 8 anexe (inclusiv hărți și trasee obligatorii).

În protocolul pe care Rai l-a trimis spre autorizare Comitetului tehnico-ştiințific - și dezvăluit de Corriere della Sera - se descrie tot ceea ce trebuie făcut şi ceea ce nu trebuie făcut pentru a se evita riscul de infectare, permițând evenimentului să se desfăşoare în condiţii de siguranță totală.

Protocolul RAI anti-Covid: 300 de minute de spectacol

Astfel, fiecare serată a Festivalului va începe la 20.40 și va dura până la ora 2 dimineața, în total 300 de minute de spectacol. Pe scenă, alături de prezentator, vor alterna cinci sau șase artişti, personalităţi alese dintr-un grup permanent şi desigur, orchestra, alcătuită din 60 de elemente, cor inclus, care anul acesta va avea un singur dirijor, pe maestrul Leonardo De Amicis.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fiecare seară vor exista patru sau cinci invitaţi speciali.

Cei 60 de muzicieni ai orchestrei vor fi poziţionaţi în dreapta și în stânga scenei, care măsoară aproximativ 380 de metri pătrați, iar între coriştii care nu poartă mască vor trebui să existe 2 metri de distanță frontal și 1,5 metri în lateral. Instrumentele de suflat - inevitabil fără mască - vor fi poziționate la 2 metri distanță de corişti şi la 1,5 metri distanţă de orice altă persoană din jurul scenei.

Soluții speciale de dezinfectat

Muzicienii vor avea la dispoziție o soluţie specială pentru dezinfectarea instrumentelor. Corzile, chitarele, başii și tastierele vor sta pe scenă folosind protecție, adică măşti, la 1,25 metri distanță între ei şi la 1,5 metri distanţă de instrumentele de suflat. Tobele și instrumentele de percuție vor fi izolate de bariere din plexiglas, deci este posibil să nu fie nevoie de măști.

Procedurile de evitare a riscurilor sunt din cele mai rigide: măsurarea temperaturii pentru toți, geluri dezinfectante, căi de intrare și ieșire obligatorii, în plus, la fiecare trei zile toată lumea va fi testată, iar sala şi toate celelalte spaţii uilizate în timpul festivalului vor fi dezinfectate cu regularitate. Şi nu în ultimul rând, toată lumea va purta mască și chiar mănuși.

Protocolul RAI anti-Covid: Înmânarea premiilor

Premiul va fi adus pe un cărucior, evitându-se astfel orice contact între mâinile artistului și cele ale prezentatorului: „Oferirea florilor și înmânarea premiilor - se arată în protocol - pot fi efectuate prin folosirea unui cărucior de scenă construit și igienizat corespunzător după fiecare utilizare.

Aceeași procedură trebuie utilizată pentru înmânarea premiilor finale. Premiile și florile vor fi igienizate corespunzător și livrate cu cărucior de scenă de pe care câștigătorul îşi va lua singur premiul».

De asemenea, câștigătorii nu vor fi îmbrăţişaţi, entuziasmul trebuie să fie moderat, motiv pentru care va fi un triumf „anormal”. Măsurile decise pentru evitarea contagiunii vor fi stricte pentru toată lumea, atât pentru cei de pe scenă, cât şi pentru cei din jurul ei.

Cum cântă artiștii fără mască

Artiştii care îşi vor da jos masca pentru a cânta vor trebui să păstreze o distanță de un metru și jumătate de oricare altă persoană aflată pe scenă și de 2 metri de persoanele care lucrează la partea tehnică a spectacolului, iar cei care cântă în grupuri, nu se vor putea apropia unul de celălalt, nu vor putea cânta la același microfon și nici să se angajeze în coregrafii în care să fie prea aproape unii de ceilalţi.

„Odată ce ies din scenă, regia va oferi artiștilor o mască nouă pe care o vor purta până la intrarea în cabină”.

Distanțare şi în spaţiile din afara scenei: personalul tehnic și de producție va sta în culise, în partea dreaptă, iar autorii în stânga. Cele douăsprezece mese pentru machiaj vor fi dispuse la etajul al doilea al Teatrului Ariston, unde era găzduită de obicei sala de presă.

Prezentatorul şi co-prezentatorii, ca de altfel şi artiștii și invitații, vor primi microfoane în culise „și vor accesa scena individual”, precizează protocolul RAI, care specifică: «Pe drumul de la cabină până în culise, artiștii vor putea purta măști chirurgicale pentru a evita deteriorarea machiajului. Abia cu puțin înainte de intrarea pe scenă vor scoate masca și o vor arunca în recipientele speciale pentru deșeuri dispuse la punctele de intrare pe scenă”.

Sursa

Traducerea Cătălina Păunel, RADOR