PROTOCOLUL care a iscat un scandal uriaș în JUSTIȚIA ROMÂNĂ. Reacția violentă a lui Codrin Ștefănescu. SECRETELE din spatele SECRETELOR

PROTOCOLUL care a iscat un scandal uriaș în JUSTIȚIA ROMÂNĂ. Reacția violentă a lui Codrin Ștefănescu. SECRETELE din spatele SECRETELOR

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţine că procolul dintre Serviciul Român de Informaţii (SRI), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu numai că este ilegal şi "unic pe planetă"

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu susţine că procolul dintre Serviciul Român de Informaţii (SRI), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) nu numai că este ilegal şi "unic pe planetă" într-o ţara democratică, dar "arată negru pe alb că cea mai înaltă instanţă din România a funcţionat pe baze total ilegale şi cu încălcări deosebit de grave ale drepturilor fundamentale ale omului şi ale principiilor de drept".

„Este pur şi simplu halucinant ceea ce s-a întâmplat şi continuă să se întâmple în România. Urmare a declasificării Protocolului de cooperare încheiat între SRI, PÎCCJ şi ÎCCJ, am aflat cu toţii că în România au existat două sisteme de justiţie: unul de faţadă, pentru victimele sistemului, desfăşurat în sala de judecată, în care cei acuzaţi primeau sentinţe de condamnare fără să ştie de ce, şi altul obscur, al colaboratorilor şi membrilor sistemului, camuflat în spatele instanţelor, în care judecătorii erau manipulaţi, presaţi, obligaţi sau şantajaţi de conducerea SRI, în funcţie de tot felul de interese oculte care nu aveau nicio legătură cu justiţia în sine", susţine Codrin Ştefănescu într-un comunicat de presă.

El mai susţine că nu numai că protocolul este ilegal şi "unic pe planetă" într-o ţara democratică, dar "arată negru pe alb că cea mai înaltă instanţă din România a funcţionat pe baze total ilegale şi cu încălcări deosebit de grave ale drepturilor fundamentale ale omului şi ale principiilor de drept".

„Mai mult decât atât, fostul preşedinte al ÎCCJ, judecătorul Nicolae Popa nu-şi explică apariţia propriei semnături pe un act care a fost încheiat după pensionarea sa. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că Protocolul dintre SRI, PÎCCJ şi ÎCCJ este ilegal, este semnat şi în fals. Iar acest fapt depăşeşte orice imaginaţie şi efectiv ne obligă să ne gândim dacă nu cumva este necesară, cât mai curând, o lege aprobată în Parlamentul României prin care toate aceste protocoale să fie considerate caduce şi oneroase, o lege care să interzică pe viitor şi posibilitatea încheierii unor astfel de protocoale", mai spune secretarul general adjunct al PSD. 

Ştefănescu mai susţine că „informaţiile care apar de la o zi la alta confirmă că existenţa „câmpului tactic” încă este vie şi că toate aceste protocoale ilegale încă produc daune ireparabile cetăţenilor şi României ca ţară".

Protocolul de cooperare între Serviciul Român de Informaţii (SRI), Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost declasificat, fiind publicat pe site-ul SRI. În anul 2009 a fost semnat acordul de securitate SRI-PICCJ, iar în anul 2012 s-a realizat acreditarea de securitate a sistemului informatic interconectat. În luna martie 2017 a fost prelungită acreditarea până în 2020. Scopul acordului fiind atins, acesta poate fi pus la dispoziţia publicului, anunţă SRI.