Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii: programul "Sănătate pentru sate"

Protocol de cooperare între Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii: programul "Sănătate pentru sate"

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, au semnat joi un protocol de cooperare între cele două instituţii privind programul "Sănătate pentru sate".

Potrivit Agerpres, protocolul a fost încheiat cu scopul organizării unor acţiuni medicale umanitare care au drept beneficiari persoanele defavorizate din mediul rural, adică persoane cu vârstă înaintată, cu statut socio-economic scăzut, cu dizabilităţi, persoane nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional redus, cazuri sociale, a informat joi Biroul de presă al Patriarhiei Române. 

În acest scop cele două instituţii cooperează pentru facilitarea accesului la asistenţă medicală a persoanelor defavorizate din mediul rural şi din localităţile izolate. Aceste activităţi se vor desfăşura pe bază de voluntariat şi vor urmări creşterea gradului de conştientizare şi implicare în acţiuni de prevenire şi combatere a practicilor care dăunează sănătăţii. 

Grupul de voluntari va fi constituit din medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar care frecventează slujbele de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. 

Programul ''Sănătate pentru sate'' va funcţiona într-o primă etapă de câteva luni ca proiect pilot în zonele care aparţin administrativ de Arhiepiscopia Bucureştilor, respectiv judeţele Prahova, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, urmând a fi extins ulterior, în funcţie de rezultatele obţinute, la nivel naţional. 

Toate resursele umane, financiare şi logistice necesare executării prezentului proiect sunt puse la dispoziţie de grupul medicilor voluntari şi nu afectează bugetul Ministerului Sănătăţii.