În acest context mai mulţi români prezenți lângă Palatul Zarzuela au fost îndepărtaţi de poliţia spaniolă deoarece protestul lor era ilegal, explicându-li-se totodată  că nu au voie în acea zonă fiind una securizată. Dar cei câţiva români au declarat că vor găsi soluții pentru a protesta şi că nu vor ceda, notează stiridiaspora.

"Am fost la protest la Palatul Zarzuela, Madrid.
Am fost practic alungaţi deoarece poliţia a zis ca nu avem voie acolo, deşi ne-am mutat într-o parcare şi nu ne-au lăsat nici acolo zicând că limita o pun ei, fiind o zonă securizată.
În cealaltă parte la Moncloa, ne-au fost reţinute documentele, ca să nu mai zic că am fost urmăriţi cu maşinile şi dubele politiei naţionale.

Dezastru…..dar nu cedam..!!!" este mesajul Cosminei Dogariu, care spune că este prezentă în fața Palatului de la ora 8 dimineața", mai nptează sursa menţionată.

Reamintim că regele a primit în această după-amiază la Palatul Zarzuela pe primul ministru român Viorica Dăncilă pentru a discuta despre  posibilitatea de a explora perspectivele a unei cooperări bilaterale sporite și a diferitelor aspecte legate de agenda UE. Șeful Executivului român a sosit  la Zarzuela, după întâlnirea de la Palatul Moncloa cu primul-ministru, Pedro Sanchez, care a semnat un memorandum de cooperare între autoritățile publice și cealaltă în domeniul apărării, inclusiv schimbul a experiențelor și a practicilor comune.