Protestele profesorilor, suspendate

Protestele profesorilor, suspendate

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, a afirmat astăzi, după şedinţa Biroului Executiv, la care a participat şi ministrul Educaţiei, că protestele legate de majorările salariale de care ar trebui să beneficieze profesorii universitari pot fi suspendate până la aprobarea Legii bugetulului.

"În urma discuţiilor, am hotărât că putem să mai dăm un deadline. Adică, aşteptăm să apară Legea bugetului. În privinţa profesorilor universitari, ne-am gândit că este posibil ca mărirea de 50 la sută să se facă eşalonat în acest an, tinând cont de criza economică prin care trece România în această perioadă", ne-a precizat Răzvan Bobulescu.

Referitor la procentul de majorare a salariilor profesorilor universitari pe care vrea să îl obţină după aprobarea Legii bugetului, în condiţiile în care ministrul Educaţiei consideră că o creştere cu 50 la sută este prea mult, Bobulescu a spus că se aşteaptă la un procent asemănător cu al celorlalte categorii de cadre didactice, respectiv 30 la sută, de la 1 ianuarie 2009.

"În funcţie de resursele aprobate prin buget şi de posibilităţile acestei ţări, vom solicita majorările salariale, pentru că şi noi trăim în ţara aceasta şi nu putem să neglijăm factorul de criză prezent acum", a adăugat Bobulescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Andronescu: "Vom vedea ce putem oferi"

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a discutat astăzi cu reprezentanţii Federaţiei "Alma Mater", întruniţi în cadrul Biroului executiv, despre majorarea salariilor profesorilor universitari şi OUG 230 care interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat.

Referitor la majorarea salariilor profesorilor universitari, Andronescu a afirmat că vor fi discuţii, în continuare, în acest sens, dar susţine că o majorare de 50 la sută în cazul acestei categorii este prea mare.

"Vom avea o lege care stabileşte resursele şi în funcţie de aceasta vom vedea ce putem oferi", a spus Andronescu, citată de Mediafax.

Întrebată despre procentul cu care ar putea fi majorate salariile profesorilor universitari, Andronescu a spus că nu poate avansa procente, pentru că nu a fost aprobat bugetul şi nu are date concrete.

Întâlnirea cu sindicaliştii

După ce Guvernul a decis să analizeze în ce măsură se poate mări salariul cadrelor didactice, ministrul Educaţiei i-a chemat, la începutul acestei săptămâni, la discuţii pe sindicalişti.

La finalul întâlnirii, Ecaterina Andronescu, a declarat că majorarile salariale vor fi cuprinse în proiectul de buget, apreciind însă că pentru profesorii universitari, o majorare salarială cu 50 la sută este prea mare.

De asemenea, ministrul a afirmat că măririle veniturilor profesorilor vor fi acordate "numai pe baza unui criteriu de performanţă".   Citiţi şi: "Elevii se întorc la şcoală, profesorii la negocieri"!