Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest de Crăciun în faţa Ambasadei Norvegiei din Madrid pentru susţinerea familiei căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii
Protest de Crăciun în faţa Ambasadei Norvegiei din Madrid pentru susţinerea familiei căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii

Protest de Crăciun în faţa Ambasadei Norvegiei din Madrid pentru susţinerea familiei căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii

Mai multe biserici protestante au anunţat participarea la o amplă acţiune de protest, în faţa Ambasadei Norvegiei, din Madrid. Protestul va avea loc sâmbătă 26 Decembrie, în a doua zi de Crăciun şi este organizat în sprijinul familiei Marius şi Ruth Bodnariu, cărora statul Norvegian le-a luat cei cinci copii, acuzându-i de „creştinism radical”. Site-ul stiricrestine.ro transmite că in alt protest va fi organizat, în luna ianuarie, de Ambasada României din Madrid.

Iniţiativa aparţine “unui grup de fraţi de la Biserica Penticostală „Elim” din Arganda del Rey, respectivii fraţi făcând apel pe această cale la toţi românii din Spania ca să li se alăture acestui demers.cest protest, ce este organizat în sprijinul familiei Marius şi Ruth Bodnariu, cărora statul Norvegian le-a luat cei cinci copii, acuzându-i de „creştinism radical”, transmite stiricrestine.ro.

Până în acest moment au confirmat participarea: Biserica „Elim” Arganda, Biserica „Emmanuel” Arganda, Biserica „Muntele Sionului” Arganda, Biserica „Gosen” Madrid, Biserica Baptistă „Betel” Coslada,şi Biserica „Speranţa” Roquetas de Mar (Almeria). Organizatorii speră ca să li se alăture şi alte biserici, atât din zona Madrid cât şi din alte zone ale Spaniei, precum şi alte organizaţii civice ale românilor din Spania.

Organizatorii spun că protestul din faţa ambasadei Norvegiei dispune de aprobările necesare pentru o astfel de manifestaţie, Primăria Madridului eliberând autorizaţie pentru un grup de aproximativ 300 de persoane.

Un astfel de protest a mai fost organizat în 19 Decembrie când au participat un număr de aproximativ 30 de persoane, dar atunci primăria nu a dat autorizaţie decât pentru doar 12 persoane. De asemenea un alt protest în faţa ambasadei Norvegiei, va fi organizat în data de 8 Ianuarie, de data aceasta protestul fiind organizat de Ambasada României din Madrid.