Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest al angajaţilor RAAN prin traversarea continuă a unui principal bulevard din Drobeta Turnu Severin
Protest al angajaţilor RAAN prin traversarea continuă a unui principal bulevard din Drobeta Turnu Severin

Protest al angajaţilor RAAN prin traversarea continuă a unui principal bulevard din Drobeta Turnu Severin

Circa 100 de angajaţi de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au protestat luni după-amiază prin metoda traversării continue pe trecerea de pietoni din dreptul regiei, blocând pentru câteva zeci de minute traficul pe bulevardul Tudor Vladimirescu, principala arteră de circulaţie din oraş.

 Oamenii au ales să protesteze nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile la timp, dar  şi faţă de lipsa perspectivelor cu privire la viitorul regiei, cel mai mare angajator din judeţul Mehedinţi.

Protestatarii sunt atât angajaţi ai Combinatului de Apă Grea de la Halânga, cât şi ai Termocentralei, ambele sucursale ale RAAN.

Timp de o jumătate de oră, au traversat încontinuu pe zebră, bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin spre disperarea conducătorilor auto care se aflau în trafic la aceea oră. La faţa locului au sosit mai multe echipaje de la Poliţia Rutieră şi Poliţia de Ordine Publică, coordonate de şeful Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, dar şi de la Jandarmeria Mehedinţi.

Protestul angajaţilor a avut loc în timp ce în sediul regiei se întruniseră creditorii pentru a aproba planul de disponibilizare propus de administratorul special al RAAN, Viorel Marian.

Şedinţa a început la ora 14,00 şi s-a terminat la ora 15,30, protestatarilor comunicându-li-se de către  liderii de sindicat că planul de disponibilizare a fost aprobat de către creditori.

Astfel, începând cu data de 1.10.2015 vor fi disponibilizaţi 1525 de salariaţi, iar începând cu data de 31.03.2016, 520 de salariaţi. În primele 12 luni, cei 1525 de angajaţi vor primi câte 1.740 de lei pe lună ca venit lunar de completare, iar pentru alte 12 luni câte 1200 de lei. De aceleaşi sume vor beneficia şi angajaţii disponibilizaţi în etapa a doua.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, care a participat la şedinţa creditorilor pentru problema termoficării oraşului, a încercat să stea de vorbă cu protestatarii la ieşirea din sediului regiei, dar aceştia nu au fost dispuşi să-l asculte şi l-au huiduit: Aţi îngropat oraşul! Hoţilor! Ai hotel în Austria, noi nu avem nimic!”, au strigat protestatarii către primarul Gherghe.

În privinţa salariilor restante, liderii de sindicat au informaţii că cel mai probabil în şedinţa de Guvern de miercuri vor fi aprobate sumele necesare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: