Evenimentul Zilei > Social > Protest al angajaţilor Circului Globus care nu vor demiterea directorului/ Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului Globus
Protest al angajaţilor Circului Globus care nu vor demiterea directorului/ Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului Globus

Protest al angajaţilor Circului Globus care nu vor demiterea directorului/ Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului Globus

Zeci de angajaţi ai Circului Clobus din Capitală au mers luni la sediul din Parcul Circului unde au desemnat trei reprezentanţi pentru a merge la discuţii cu primarul Capitalei. Oamenii sunt nemulţumiţi de demiterea directorului după incendiul în care au murit 11 animale.

Primarul Gabriela Firea susţine că a primit ameninţări din partea managerului demis al circului Globus şi al apropiaţilor acestuia şi că se gândeşte să facă plângere la poliţie, precizând că îl consideră "caz patologic", la fel ca pe directorul demis al Spitalului Colentina.

"În ceea ce priveşte faptul că la circul de stat Bucureşti am demis managerul, nu îmi retrag decizia, în ciuda tuturor presiunilor şi chiar a ameninţărilor pe care le-am primit în ultimele zile din partea managerului şi a apropiaţilor săi. Nu când sunt hărţuită, când noaptea primesc mesaje, când conducerea partidului din care vin a fost bomdardată cu mesaje pentru un om care se laudă că are buget mare, dar nu a fost în stare să asigure condiţii minime decente, să asigure condiţii. Ce trebuie să se mai întâmple ca să înţeleagă acel om că nu mai poate continua?! Nimeni nu s-a născut şi nu a moştenit aceste funcţii. Mă gândesc foarte serios dacă să nu fac şi plângere la poliţie împotriva domnului manager. (…)Vrea să plece la Monacco, se va ocupa altcineva, va merge altcineva.(…) Nu a făcut nimic, nimic. Am găsit deja locaţii pentru o parte din animale, astăzi mă întâlnesc cu un ONG cu reputaţie astfel încât să găsim spaţii şi pentru celelalte animale. O să se ocupe primarul general dacă domnul manager a avut alte priorităţi. Ameninţă pe toate cărările şi mă persecută să îl pun din nou director. Cred că este un caz patologic. Ca şi în cazul Colentina, şi la circ cred că e caz patologic. (…)Voi propune ca pentru postul de manager să dai test psihologic", a spus Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunţat vineri şi demiterea managerului cirucului Globus, după ce joi dimineaţa a avut loc un incendiu la un adăpost al instituţiei în urma căruia au murit 11 animale.

"Nu putem sută la sută să imputăm unei persoane pentru că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager al Circului Globus a fost demis astăzi (n.r. vineri) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea cu anumite animale care, chiar dacă nu mai erau băgate în spectacolele circului, se numeau animale "pensionate", trebuiau să beneficieze de grija conducerii circului de stat şi să beneficieze de adăposturi corespunzătoare, atât ele cât şi îngrijitorii", a declarat Gabriela Firea.

Cercetările pompierilor au arătat că focul ar fi pornit de la o defecţiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru încălzire, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov pentru MEDIAFAX.

În încăperea în care stăteau paznicii erau folosite mai multe calorifere electrice pentru încălzire, în noaptea de miercuri spre joi unul dintre acestea defectându-se.

11 animale, printre care şi doi tigri, au murit joi dimineaţă într-un incendiu izbucnit la o clădire aparţinând circului, de pe Şoseaua Petricani.