Trafic de influenţă la Protecţia Copilului din Dolj. Ce făceau funcționarii

Trafic de influenţă la Protecţia Copilului din Dolj. Ce făceau funcționariiSursa foto dgascp dolj

Un funcţionar de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat că a cerut şi primit primit 4.500 de euro pentru a urgenta adopția unui copil. Înțelegerea dintre el și familia care voia să adopte copilul a fost făcută anul trecut.

Un funcționar de la Protecția Copilului a fost reținut

„Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au desfăşurat, ieri, activităţi procedurale pentru administrarea probatoriului faţa de inculpat, angajat al D.G.A.S.P.C Dolj, care a pretins şi primit, în perioada noiembrie - decembrie 2023, suma de 4500 euro pentru a-şi trafica pretinsa influenţă pe lângă colegi din instituţia la care este angajat, în legătură cu urgentarea procedurii de adopţie a unui minor”, a transmis, joi, Direcţia Generală Anticorupţie.

Plata indemnizațiilor

Sursa foto: Pixabay

S-a dispus sechestrul asigurator asupra sumei de 4.500 euro

Direcția Generală Anticorupție a anunțat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Craiova, care a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă. De asemenea, s-a dispus sechestrul asigurător asupra sumei de 4.500 euro obţinută prin modalitatea menţionată. Joi, inculpatul urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, potrivit News.

Dare de mită.

Sursa foto: Gajus | Dreamstime.com

Probleme mari în sistemul de protecție a copiilor

Conform raportului oficial al ANPDCA, se evidențiază un sistem cu deficiențe semnificative, ale căror remediere este absolut necesară pentru a asigura protecția tuturor copiilor din această țară împotriva abuzurilor.

În conformitate cu informațiile emise către FACIAS, dificultățile cu care se confruntă întregul sistem la nivel național sunt recunoscute atât la nivelul instituției, cât și la nivelul Ministerului Familiei de ani întregi. Potrivit FACIAS, misiunile de control ale ANPDCA au evidențiat că există probleme majore în ceea ce privește aplicarea corectă a legilor, situație care a condus la:

  • o protecție insuficientă a copiilor împotriva abuzurilor, a neglijenței și a oricăror forme de violență;
  • semnalare, evaluare și intervenții deficitare în cazurile de abuz, atât în familie, cât și la nivelul serviciilor sociale;
  • furnizarea inadecvată de servicii în situațiile de abuz asupra copiilor;
  • monitorizarea insuficientă a cazurilor de abuz;
  • lipsa unei formări profesionale continue și de calitate pentru personalul DGASPC
  • neîndeplinirea obligațiilor de sesizare a organelor de cercetare penală în cazurile care impun acest lucru.