Evenimentul Zilei > International > Prostie sau pură inconștiență? Oamenii se adună ca la urs pe plaja unde va lovi uraganul Dorian. Drumurile sunt blocate
Prostie sau pură inconștiență? Oamenii se adună ca la urs pe plaja unde va lovi uraganul Dorian. Drumurile sunt blocate

Prostie sau pură inconștiență? Oamenii se adună ca la urs pe plaja unde va lovi uraganul Dorian. Drumurile sunt blocate

Sute de persoane au venit, începând de luni, în oraşul balnear Juno Beach unde se aşteaptă ca uraganul Dorian să lovească partea estică a coastei statului Florida, înainte de a-şi continua traiectoria spre nordul SUA, relatează EFE.

Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA a anunțat că uraganul Dorian va lovi la 08:00 ora locală (12:00 GMT) localitatea Juno Beach (Florida) după ce a devastat insulele Bahamas în ultimele zile.

Potrivit ultimelor informaţii furnizate de NHC, uraganul Dorian se afla la est de West Palm Beach, situat la o distanţă de 20 de km de Juno Beach.

Vizitatorii au luat cu asalt Juno Beach. Căile de acces către această locație au fost blocate din cauza numărului impresionant de mașini, iar plaja care urmează să fie devastată a fost lută cu asalt de turiști

Uraganul Dorian, a cărui intensitate a ajung la categoria 3 rămâne, reprezintă în continuare un pericol şi este aşteptat să ajungă în SUA unde va străbate coasta de est a Floridei până în nord spre Canada, cu rafale de vânt care ar putea atinge 230 km/h.

Deşi centrul uraganului se află la mai multe mile de coastă, vântul va avea o intensitate de 122 km/h, iar valurile create în urma fenomenului meteorologic ar putea atinge până la 2,1 metri înălţime.