Evenimentul Zilei > Politica > Propunerea lui Traian Băsescu pentru modificarea Codurilor penale. Ce a cerut fostul președinte Senatului
Propunerea lui Traian Băsescu pentru modificarea Codurilor penale. Ce a cerut fostul președinte Senatului

Propunerea lui Traian Băsescu pentru modificarea Codurilor penale. Ce a cerut fostul președinte Senatului

Senatorul PMP Traian Băsescu a cerut, astăzi, în plenul Senatului înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale, formată din câte doi parlamentari ai fiecărui partid, care să pună în acord, în termen de 30 de zile, Codurile penale cu deciziile Curţii Constituţionale (CCR).

"Vă propun constituirea unei comisii speciale Senat – Camera Deputaţilor, echilibrată, în care majoritatea să nu poată să îşi impună în orice condiţii punctul de vedere", a cerut Traian Băsescu. Senatorul PMP a propus ca din comisie să facă parte câte doi parlamentari – un deputat și un senator.

"Să purcedem la modificarea articolelor din Codul Penal şi de Procedura Penală în cel mai scurt timp, termen de 30 zile este rezonabil. Propun Senatului să delege biroul Senatului că în Birourile Permanente Reunite să găsească o soluţie pentru a aduce codurile în legalitate", a mai spus Băsescu.
 
Liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae a declarat că PSD este de acord în principiu însă trebuie inclus şi Guvernul, prin Ministerul Justiţiei, în acest demers.