Editura Evenimentul si Capital

Proiectul ETICA - Eficiență, Transparență și Interes pentru Conduita din Administrație - Cod SIPOCA 63 (P)

Autor: | | 0 Comentarii | 133 Vizualizari

.

Anunț de presă

Data: 21.11.2018

Proiectul ETICA - Eficiență, Transparență și Interes pentru Conduita din Administrație - Cod SIPOCA 63

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), în calitate de beneficiar, implementează proiectul ETICA - Eficiență, Transparență și Interes pentru Conduita din Administrație - Cod SIPOCA 63. Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc în data de 22 noiembrie 2018, începând cu ora 9.30, la Hotel Minerva, din Bucureşti.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu data de 24.11.2017 şi este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Valoarea totală a proiectului este de 2.699.703,84 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este de 2.267.315,57 lei, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 432.388,27 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea capacității autorităților și instituțiilor publice de a promova valori precum cinste, probitate, onestitate, în special prin creşterea transparenţei, a gradului de cunoaştere şi înţelegere a standardelor etice, a eficienței aplicării instrumentelor specifice şi printr-o cultură a responsabilităţii.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de funcţionari publici, consilieri de etică/ potențiali consilieri de etică, utilizatori actuali ai platformei informatice pentru raportările privind respectarea normelor de conduită şi situaţia implementării procedurilor disciplinare, funcționari publici din cadrul instituțiilor direct responsabile cu îndeplinirea activităților prevăzute în Strategia Națională Anticorupție 2016 – 2020, Strategia pentru consolidarea administrației publice 2014-2020 și Strategia privind dezvoltarea funcţiei publice 2016-2020, demnitari, aleși locali şi cetăţeni.

Rezultate așteptate:

O analiză cu privire la nevoile de dezvoltare în domeniul definirii, facilitării aplicării și monitorizării conformității cu normele de conduită, Organizarea a 16 evenimente regionale tip consultare publică, Un sondaj referitor la percepția în rândul cetățenilor cu privire la etica/conduita în administrație, cât şi unul referitor la percepția în rândul personalului din cadrul administrației publice cu privire la etica/conduita în administrație, O analiză privind potențialul utilizării tehnologiilor IT în activitatea consilierilor de etică şi o sesiune de formare pentru utilizatorii aplicației informatice, O strategie de comunicare pe termen mediu (3-4 ani) pe teme în legătură cu regulile privind conduita, Crearea unei identităţi vizuale asociate scopului și obiectivelor comunicării pe tema eticii și integrității în funcția publică şi a uneia asociate scopului și obiectivelor exercitării mandatului/ funcției/ atribuțiilor de consilier de etică, O campanie publică de conștientizare cu privire la standardele privind cadrul relaţiilor în exercitarea funcţiei publice, O conferință internațională pe tema regulilor, practicilor și a experiențelor naționale și internaționale în domeniul prevenirii corupției, Un volum intitulat „ETICA: reguli, practici și experiențe naționale și internaționale”, Programe de formare adresate consilierilor de etică/potențialilor consilieri de etică, managerilor din autoritățile și instituțile publice, demnitarilor sau aleşilor locali, 100 de consilieri de etică selectați și instruiți, 3 comunități de practică pentru consilierii de etică, 100 de potențiali consilieri de etică selectați și instruiți, 150 de manageri selectați și instruiți, 50 demnitari și aleși locali selectați și instruiți.

Mai multe informaţii despre proiect pot fi consultate pe site-ul ANFP, www.anfp.gov.ro, la secţiunea Proiecte.

Manager de proiect: Adriana Cîrciumaru Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici B-dul Mircea Vodă, nr.44, sector 3, Bucureşti Tel: 0374 112 726 Fax: 021 312 44 04 E-mail: adriana.circiumaru@anfp.gov.ro.
Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
13:49 Kovesi ARE UN PLAN ASCUNS şi elaborat, cu PUNCT FINAL la Cotroceni. Cine s-ar fi gândit? Breaking news 11:32 Kovesi ŞI CEL MAI MARE ABUZ din mandatul la DNA. Cine sunt „MÂNJIŢII DE PE LISTA NEAGRĂ”. Breaking news în Justiţie 09:16 Tudose A DEVOALAT MAREA MANEVRĂ de pe axa Dragnea-Toader. CE SE SCHIMBĂ LA DNA? Breaking news 22:49 KOVESI, MITRALIATĂ cu SENTINȚE DEFAVORABILE. Mihaela Iorga Moraru, CONCEDIATĂ ILEGAL! 22:34 „În dosar apare şi numele lui Ţiriac” Breaking news în România. MAI MULTE NUME GRELE sunt implicate 19:42 Date importante din „Dosarul penal Kovesi”. Avionul pentru Popa a costat 130.500 euro, spune Parchetul General 11:59 Să fie acesta SFÂRȘITUL pentru KOVESI? Va fi ANCHETATĂ de CEL MAI MARE DUȘMAN. Cândva a DAT-O AFARĂ, acum s-a întors roata 16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news