PROIECTUL care trebuia să ne asigure independența față de ruși în privința GAZELOR, REÎNVIAT

PROIECTUL care trebuia să ne asigure independența față de ruși în privința GAZELOR, REÎNVIAT

Proiectul gazoductului „Nabucco”, care a fost abandonat în 2013, ar putea fi reînviat, potrivit unui articol publicat ieri cotidianul austriac „Die Presse", scrie Agerpres.

Astfel, în prezent s-ar analiza posibilitatea unui „nou Nabucco", iar diferenţa faţă de cel vechi este că în loc să aducă gaze naturale din regiunea Mării Caspice, noua conductă va transporta gaze natural ruseşti prin Turcia. 

Potrivit „Die Presse", noul proiect ar urma să se ocupe fostul director general al consorţiului Nabucco, Reinhard Mitschek. Ziarul citează surse din cadrul OMV. 

Oficial, grupul a refuzat să facă orice comentarii însă grupul rus Gazprom a publicat pe pagina sa de Internet o fotografie din data de 3 iunie de la o întâlnire în care viitorul CEO de la OMV, Rainer Seele, şi directorul general de la Gazprom, Alexei Miller, au discutat despre „cooperarea viitoare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În fotografie este prezent şi Reinhard Mitschek. 

La finele lui 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul South Stream care urma să ajungă până la Viena urmând să construiască Turkish Stream care se va opri la frontiera dintre Turcia şi Grecia. 

De la acest punct ar trebui ca Uniunea Europeană să se organizeze şi să construiască „noul Nabucco”.