PROPUNERE UDMR. 15 martie, Ziua comunității maghiare în România

PROPUNERE UDMR. 15 martie, Ziua comunității maghiare în România

Reprezentanții UDMR au depus miercuri, 15 martie, la Camera Deputaților, un proiect de lege pentru declararea zilei de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România.

Legea prevede, la articolul 1, că „se consacră ziua de 15 martie ca sărbătoare a comunității maghiare din România”. Proiectul mai introduce posibilitatea organizării de manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie în localitățile în care trăiesc maghiari. 

În plus, angajatorii trebuie să acorde o zi liberă angajaților maghiari, la cerere, pentru ca aceștia să poată participa la manifestările de 15 martie.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

„De mai mult de 25 de ani comunitatea maghiară din România sărbătorește lider idealurile comune ale revoluțiilor pașoptiste. În fiecare an înalții reprezentanți, demnitari ai statului român, președinți și prim-miniștrii adresează un mesaj comunității maghiare cu ocazia zilei de 15 martie. După un sfert de secol putem spune că această zi este un moment când cu toții căutăm să aducem în prim-plan valorile conviețuirii, cu păstrarea propriei identități, sub egida unui efort solidat a tuturor celor care soresc să apropie România de idealurile comune ale Europei contemporane", spun inițiatorii proiectului de lege. "De fiecare dată, reprezentanții tuturor forțelor politice democratice ne sunt alături în 15 martie și sărbătorim împreună acea zi de excepție care ne-a unit cândva prin idealuri și simțăminte și care, suntem convinși, ne poate uni și în continuare”, adaugă aceștia.