Grecia a anunțat că va deschide sezonul turistic, care va fi mult mai scurt în acest an, și va dura doar trei luni, între iulie și septembrie.

Autoritățile elene se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival, chiar dacă acesta va fi mult mai scurt și va aduce venituri mult mai mici, decât cele preconizate la începutul anului.

Pe principiul să nu pierdem ”chiar tot”, ministrul Turismului, Charis Theocharis, a precizat că Grecia va primi turiști, dar nu din toată lumea ”Deschiderea frontierelor este ceva ce trebuie discutat cu experţii din sănătate şi sperăm că vor fi de acord cu o deschidere graduală. Avem ca obiectiv luna iulie pentru primirea turiştilor, dar ei nu vor putea veni din orice destinaţie”, a explicat Theocharis.

Grecii se gândesc să primească turiști, în principal din Uniunea Europeană, unde există discuții aprinse în legătură cu vacanța de vară.

La mijlocul acestei săptămâni, în Grecia s-a anunțat că turiștii care vor să ajungă în țară trebuie să aibă un ”pașaport de sănătate”, documentul fiind emis de autoritățile medicale din țara de origine, prin care se confirmă că persoana în cauză nu este infectată.

Calendarul relaxării restricțiilor impuse în Grecia începe  pe 4 mai și va dura în perioada lunilor mai și iunie. De asemenea, Grecia a raportat până vineri 2.463 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus şi 125 de decese.