Evenimentul Zilei > EVZ Special > Programa Black Lives Matter: Transformarea copiilor în Marxiști de pe băncile școlii
Programa Black Lives Matter: Transformarea copiilor în Marxiști de pe băncile școlii

Programa Black Lives Matter: Transformarea copiilor în Marxiști de pe băncile școlii

Orașul New York este unul dintre numeroasele locuri din Statele Unite care se pregătește să introducă în această toamnă o programă specială privind Black Lives Matter.

Potrivit Departamentului Educației din New York, profesorii se vor apleca la ore asupra unor teme precum „rasismul sistemic”, „brutalitatea polițiștilor” sau „privilegiile albilor”, informează The Federalist.

Cel mai mare departament școlar din Carolina de Nord, cel din Wake County, a lansat un site care oferă lecții pe tema Black Lives Matter ca ghid pentru profesori la școală sau pentru părinți acasă.

Site-ul, creat de Biroul pentru Egalitate al districtului, îi încurajează pe profesori „să lupte împotriva nedreptăților care există, dincolo de educație, în conversațiile pe care le avem cu alții, să vorbească atunci când sunt martori la manifestări de ură, să sprijine eforturile care se opun rasismului și opresiunii și prin angajarea directă în munca de lămurire”.

În ciuda limbajului de lemn, care nouă, românilor, ne amintește de ședințele și propaganda comunistă, asemenea idei ar putea fi, în teorie, generoase și benefice.

Nu este cazul.

Transformând Black Lives Matter în temă școlară, activiștii școlari „permit celei mai radicale și mai dezbinatoare mișcări din istoria modernă a Americii să deformeze mințile copiilor”, arată The Federalist.

Site-ul din Wake County prezintă un sistem de recrutare care amintește de serviciile secrete sau de ilegalitatea PCR. Prima etapă pentru un recrut alb: să-și recunoască privilegiul de a se fi născut cu această culoare a pielii.

Etapa a doua: să înveți ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci pentru a fi un aliat alb onest pentru mișcarea Black Lives Matter.

Etapa a treia: recrutarea a cât mai mulți membri care să învețe etapele unu și doi.

Etapa a treia a recrutării postulează: „Responsabilitatea în materie de echitate rasială trebuie legată de rezultate specifice”.

Care sunt mai exact aceste rezultate? Activismul în numele mișcării BLM.

Pe prima pagină a site-lui educațional al districtului Wake se revarsă fotografia lui Patrisse Cullors, fondatoarea Black Lives Matter, care se prezintă pe sine ca fiind „de formație marxistă”.

Un marxist, ca model pentru sistemul de învățământ american, explică multe dintre lucrurile stranii care se petrec în aceste zile în Statele Unite.

Și dacă asta ar fi totul! Dar, într-un interviu din 2018, Cullors se lăuda că a fost pregătită de către Eric Mann, fost membru al grupării Weather Underground, acuzat de uciderea unor polițiști la Boston, în 1969.

Weather Underground este responsabil pentru o sumendenie de atacuri cu bombă în anii 1960 și 1970, pe tot cuprinsul Statelor Unite, printre altele la Capitoliu, la Pentagon sau la Departamentul de Stat.

Aceeași Cullors, care tutelează propaganda pro-BLM din școli este o vajnică activistă pro-palestiniană și antisemită, aliată apropiată a lui Louis Farrakhan, liderul organizației radicale a islamiștilor de culoare Nation of Islam.

Cullors a organizat o manifestație BLM la Los Angeles, pe 30 mai, ocazie cu care au fost vandalizate cinci sinagogi.

Sistemul școlar public din Philadelphia are propriul plan de a „elabora o programă anti-rasistă”.

Jessica Cunningham Akoto, președinta și directoarea generală a rețelei de școli KIPP (Knowledge is Power Program), este autoarea unei scrisori deschise în care afirmă că programul său se concentrează pe „deprinderea mentalităților și a practicilor care își au rădăcina în Black Liberation”.

Black Liberation este o mișcare marxistă, teologică și socială. apărută la sfârșitul anilor 1960, care prezintă America drept o țară cu „rasism sistemic”. În consecință, și instituțiile americane ar fi intrinsec „rasiste” și concepute pentru a perpetua „rasismul”.

Mai mult, toate simbolurile naționale americane – inclusiv steagul și imnul – sunt prezentate ca o insultă la adresa afro-americanilor.

Nici o mirare, așadar, dacă astăzi sunt dărămate statuile marilor figuri ale istoriei Statelor Unite.

Reprezentantul cel mai de seamă al mișcării Black Liberations este mentorul fostului președinte Barack Obama, reverendul Jeremiah Wright, care, de la înălțimea catedrei pe care o ocupă la Chicago, rezuma astfel principiile mișcării sale:

„Nu, nu, nu. Dumnezeu să nu binecuvinteze America! Dumnezeu să blesteme America – asta e în Biblie – pentru că ucide oameni nevinovați!”

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: