Prognoza meteo pentru vineri, 5 februarie.

Vremea în țară se va menține caldă pentru această perioadă, conform estimărilor ANM. În zonele de sud-vest ale țării se vor înregistra temperaturi de 16 grade. În regiunile nordice, cerul va fi mai mult noros și precipitațiile se vor extinde treptat, mai ales în a doua parte a zilei, arată prognoza meteo.

În zona de nord-vest și parțial în centrul țării vor fi înnorări. Pe arii restrânse se vor înregistra precipitații predominant sub formă de ploaie. Izolat vom avea și condiții pentru formarea poleiului.

În nord-estul țării, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1…2 grade în nordul Moldovei și 14…16 grade în Banat și în vestul Olteniei. Temperaturile minnime vor situa, în general, între -3 și 6 grade.

Vor fi ploi, iar în zona de munte și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile.

Prognoza meteo pentru 5 februarie, în București

În municipiul București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această data. Valorile de temperatură vor fi în scădere,însă, față de intervalul precedent.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. În Capitală, temperaturile vor începe să crească începând de luni.

Vântul va sufla moderat, cu scurte intensificări la începutul intervalului. Rafalele vor atinge viteze de până la 45…50 km/h. Apoi va deveni slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo la munte

În zona montană înaltă, cu precădere pe ramura vestică a Capaților Orientali, vor fi precipitații slabe.  Predominant, acestea vor avea formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și vor fi condiții de ceață.

Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane. Vitezele pe care le va înregistra vor fi mai mari în regiuni din Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali. În aceste zone, rafalele vor atinge 70 până la 80 km/h.

Pe creste viteza vântului va crește până la 90…110 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în nord-est. Aici, rafalele vor atinge viteze cuprinse între 45 și 55 km/h.

Temperaturile minime se vor situa între -3 și 6 grade.