Meteorologii de la ANM au emis, miercuri, un cod galben de vreme rea Avertizarea este valabilă în intervalul 04 februarie, ora 06:00 – 04 februarie, ora 21:00.

Meteorologii au emis Cod galben privind intensificări ale vântului, în 28 de judeţe din centrul şi nord-vestul ţării, dar şi în zona montană.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă joi, între orele 6.00 şi 21.00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Neamţ şi în anumite zone din judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş. Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

ANM, cod galben de vreme rea

Codul Galben emis de ANM este valabil începând cu 4 februarie, ora 6:00 până seara la ora 21:00.

Sunt așteptate intensificări puternice ale vântului.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h. În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Joi, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă, în special în regiunile sud-vestice.

Cerul va fi mai mult noros.

În cursul zilei va ploua îndeosebi în nord-vest, apoi din orele serii ploile se vor extinde treptat în vestul, nordul și parțial în centrul țării, iar pe spații mici se pot cumula și cantități de apă de peste 10 l/mp.

Vremea în Capitală

În intervalul 04.02.2021 ORA 06:00 – 04.02.2021 ORA 21:00 vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în jurul a 45 km/h) mai ales în a doua parte a zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade. Dimineața vor mai fi condiții de ceață.