Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 25 iulie - 22 august

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea în perioada 25 iulie - 22 august Prognoza meteo / Sursa foto: Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru patru săptămâni, 25 iulie - 22 august. Valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, în special în regiunile sud vestice.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 25 iulie - 22 august. Meteorologii anunță temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă a anului în mai multe regiuni din țară.

Vremea în săptămână 25.07.2022 – 01.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea în săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vremea

Sursa: Arhiva EVZ

Vremea în săptămână 08.08.2022 – 15.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea în săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință spre deficit în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest va putea fi apropiat de cel normal.

ANM anunță vara extremelor

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat că România se confruntă cu o vară a extremelor. Canicula își va face simțită prezența, dar nu vor lipsi nici furtunile însoțite de tunete și fulgere. Vremea va fi schimbătoare.

Lunile iulie și august vor fi presărate cu perioade de caniculă, urmate apoi de ploi torențiale și furnuri puternice. „Este posibil să înregistrăm alternanţe de perioade foarte călduroase, cu valori care vor depăşi frecvent 35 de grade Celsius, cu zile de instabilitate atmosferică. În aceste zile, mai ales pe parcursul după amiezelor şi al nopţilor, este posibil să avem furtuni puternice“, a spus meteorologul la A3.