Evenimentul ZileiSocialProfeție sumbră a medicilor români. Peste 600 de cazuri grave la ATI în două săptămâni!

Profeție sumbră a medicilor români. Peste 600 de cazuri grave la ATI în două săptămâni!

Profeție sumbră a medicilor români. Peste 600 de cazuri grave la ATI în două săptămâni!
Cristian Oancea, managerul Spitalului V. Babeș din Timișoara a tras un semnal de alarmă în legătură cu numărul de pacienți infectați cu noul coronavirus care ar putea să crească în următoarele două săptămâni.

Potrivit managerului Cristian Oancea, este posibil ca să ajungem la peste 600 de infectați în stare gravă, internați la ATI.

Problema cea mai gravă este că spitalele duc o lipsă acută de medici de terapie intensivă.
„Relaxarea la noi se traduce prin iresponsabilitate”, spune Cristian Oancea.

Managerul că se teme de noile măsuri de relaxare, deoarece pot duce la creșterea cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus.

„Gândiți-vă că la aproape 85.000 de cazuri confirmate avem încă aproape 44.000 de cazuri active, avem 3.500 de decese. Nouă ne este teamă că odată cu aceste noi măsuri de relaxare, peste două – trei săptămâni, o lună, din nou vom avea undeva la 2000 sau peste 2000 de cazuri noi pe zi”, a spus medicul.

„Relaxarea la noi se traduce prin iresponsabilitate. Faptul că oamenii nu mai merg atât de mult în concedii pentru că s-a terminat vara se va compensa cu deschiderea școlilor. Cu relaxarea aceasta, dacă nu vom fi responsabili, ori vom fi în jurul cifrei de 1.500 (infectări pe zi – n.r.) ori va fi o ușoară creștere până la 2.000 de cazuri. Problema este că din aceste cazuri se selectează și cazurile severe și va fi încărcătură pe sistemul de terapie intensivă, acest număr va crește”, a subliniat Cristian Oancea.

De asemenea, medicul susține că România poate ajunge la 600 de cazuri, ceea ce este un „fenomen deja îngrijorător”, la o capacitate de aproape 1.000 de paturi la nivel național dedicate Covid.

„Să nu uităm că resursă umană de terapie intensivă – și aici vorbesc din interiorul spitalului nostru – este epuizată și emoțional și fizic pentru că ei fac gărzi continuu, la trei patru zile toți medicii fac câte o gardă și acest lucru are deja șapte luni de zile”, a spus managerul Spitalului V. Babeș din Timișoara.

„În curând depășim 100.000 cu ochii închiși . Totuși, să ai 100.000 de infecții, din care două treimi să nu fie declarați încă vindecați, este un lucru care trebuie să ne alarmeze”, a conchis medicul, potrivit antena3.ro


Accesează: