Iulian Mazilu, un profesor de sport, în vârstă de 30 de ani, din Bârlad, este acuzat de mama unei eleve de 13 ani, de “atitudine necuviincioasă şi gesturi perverse”, nu doar fată de fiica ei, ci şi faţă de celelalte colege ale copilei, informează ziariştii de la site-ul vasluian vremeanoua.ro. Femeia vine în sprijinul acuzatiilor sale cu dovada că profesorul a purtat discutii indecente cu copila, în privat, pe Facebook. “O vreau pe mama ta, cel mai mult”, îi spunea profesorul fetei de 13 ani, alăturând emoticoane cu pupici si inimioare. Diriginta clasei a VIII-a, unde predă acest profesor, a confirmat conducerii şcolii existenţa unor reclamaţii asemănătoare şi din partea altor părinţi, ceea ce a generat o anchetă internă în scoală, precum şi din partea ISJ Vaslui.

"Le spune la colegii fetei mele că ce bună-i mă-sa!"

O bârlădeancă de 30 de ani, Roxana Malos, a semnalat jurnaliştilor de le vremeanoua.ro, acum câteva zile, un caz scandalos, care ţine de relaţia profesor – elev, victimă fiind fata sa, de 13 ani, şi nu numai. Roxana a povestit că un profesor de sport, Iulian Mazilu, care predă educaţia fizică la clasa a VIII-a, la Scoala Gimnazială “Iorgu Radu” din Bârlad, are o atitudine scandaloasă cu fetele din clasă. Femeia ne-a spus că acest profesor tânăr face propuneri “indecente”, îndemnând, de exemplu, pe copila femeii să o aducă pe mama ei la scoală, că el o place şi o vrea! Şi ca argument ne-a arătat conversaţiile pe Facebook, în privat, ale profesorului Mazilu cu fiica sa. Din conversatie reiese clar că tânărul profesor o invită pe fată, împreună cu alte colege şi colegi, la un meci de rugby pe stadionul municipal, şi îi cere să vină şi mama ei la meci. “O vreţi pe mama?”, întreabă fata. “Da, cel mai mult”, răspunde profesorul de sport. Conversaţia este presărată de multe emoticoane cu pupici, inimioare, limbi scoase şi râsete. “Eu nu înteleg, cum de un profesor îşi permite să poarte asemenea conversatii cu fiica mea? Am înteles că este prieten pe Facebook cu toate fetele din clasă. Păi ce fel de cadru didactic este acest om? Si, din câte am aflat, nu numai cu fata mea se poartă asa, trimitând-o să mă invite la scoală, să vin cu ea la ora de sport, pentru că <mama ta arată bine, este foarte bună>. Le spune la colegii fetei mele, când îi întâlneşte, despre mine, că ce bună-i mă-sa, ce i-aş face eu lui mă-sa… Cum îsi permite asa ceva cu niste copii de 13 ani ?? Mai sunt si alte mămici scandalizate de comportamentul prea libertin al acestui profesor, pe care eu nici nu-l cunosc. Am vorbit cu diriginta fetei, care mi-a spus că a mai primit câteva reclamatii de la părinti referitor la comportamentul acestui cadru didactic. Voi face reclamaţie la conducerea scolii, la poliţie, peste tot”, a spus Roxana Malos.

“Intră la mine în privat, că te ajut eu să slăbesti”

Femeia a relatat indignată si cam cum decurg orele de sport la această clasă, cu fete de 13 ani, profesorul Mazilu făcând gesturi incredibile. “Ştiti ce face? Le pune pe fete să facă flotări şi el se asează peste ele, spunând că le ajută să slăbească! Incredibl! Le spune că dacă vor să slăbească, să intre pe Facebook la el în privat, că le ajută el altfel, are o metodă… Adică ce înseamnă asta? Când am văzut si mesajele de la el, pe care le are cu fata mea pe Facebook, am luat foc! Am fost la profesor la şcoală, i-am cerut socoteală, iar el mi-a spus că sunt doar niste glume nevinovate! Şi-a cerut mii de scuze, dar pe mine nu mă interesează scuzele lui. Comportamentul său faţă de eleve este dezaxat. Voi face plângere la politie şi la conducerea şcolii!”, a mai spus Roxana Malos.

Anchetă în şcoală

Conducerea Scolii Gimnaziale “Iorgu Radu” din Bârlad va face o anchetă internă privind cele sesizate de mama elevei de 13 ani. “Vom face o anchetă internă si vom convoca si Comisia de disciplină. Stiu că el a spus că sunt doar niste glume, dar asemenea glume nu se fac cu elevii. Comportamentul unui cadru didactic trebuie să fir ireprosabil, să fie demn de urmat, nu să glumeşti în asemenea hal cu elevii”, a precizat, pentru vremeanoua.ro, prof. Ioan Onuţ, directorul şcolii unde profesorul are o jumătate de normă pe educaţie fizică si sport. Profesorul nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.