Cât de periculoși sunt burgerii de post din supermarketuri. Conțin mai multe ingrediente nocive

Cât de periculoși sunt burgerii de post din supermarketuri. Conțin mai multe ingrediente nocive Sursa foto Facebook

În această perioadă, mulți români cumpără produse de post fără să știe ce ingrediente conțin acestea. Unul dintre cele mai vândute produse este burgerul de post, care se găsește în supermarketurile Kaufland din România.

Ce conține aceste produse de post

Pentru doar 16 lei, românii pot cumpăra din Kaufland 2 burgeri de post. Aceștia sunt un produs vegetal pe bază de proteine din mazăre și bob, alternativă la cheeseburger, fiind un produs decongelat. Ingredientele pe care le conțin burgerii de post, conform etichetei:

  • apă,
  • 18% preparat vegetal pe bază de ulei de cocos (apă, ulei de cocos, amidon, amidon modificat, arome naturale, sare iodată, colorant: caroten),
  • 13% texturat proteic din mazăre,
  • ulei de floarea-soarelui
  • ulei de cocos,
  • 2,3% proteină din mazăre,
  • 1,5% proteină din bob,
  • stabilizator (metilceluloză),
  • amindon,
  • sare,
  • sirop de glucoză,
  • arome,
  • condimente (ceapă, usturoi, piper),
  • antioxidanți (acid ascorbic, acid citric),
  • extracte de condimente,
  • conservant (oțet tamponat),
  • coloranți alimentari (suc concentrat de sfeclă roșie, extract de orz malțificat).
Produse de post

Sursa foto: Arhiva EVZ

Acest produs poate conține urme de gluten, soia, țelină, muștar, fructe cu coajă lemnoasă. Este recomandat să consumați acest produs doar gătit termic, în maxim 48 de ore după deschidere, potrivit Cancan.

Produsele de post pe care trebuie să le eviți

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm orez integral, paste integrale, cartofi copți sau o mâncare de mazăre. Ei au spus ar trebui să evităm prăjelile în Postul Paștelui, deoarece acestea pot reprezenta un pericol pentru siluetă, dar și pentru sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News
Produse de post

Sursa foto: Arhiva EVZ

„De obicei, ieșim din post cu mai multe kilograme decât am intrat pe baza acestor exagerări alimentare. Să nu uităm să includem în alimentaţia noastră nuci, alune, migdale, dar nu mai mult de 30g/zi”, a spus aceasta. „Într-adevăr, postul ar trebui să fie o perioadă de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la îndemână în comerț, din păcate, mai degrabă ne intoxicăm cu E-uri și cu alimente procesate”, a spus aceasta.