Evenimentul Zilei > Actualitate > COSTĂ MULT, românii îl consideră PRODUS DE LUX, dar de fapt ESTE FOARTE TOXIC. Alertă de sănătate de ultimă oră
COSTĂ MULT, românii îl consideră PRODUS DE LUX, dar de fapt ESTE FOARTE TOXIC. Alertă de sănătate de ultimă oră

COSTĂ MULT, românii îl consideră PRODUS DE LUX, dar de fapt ESTE FOARTE TOXIC. Alertă de sănătate de ultimă oră

Fiecare dintre noi a mâncat măcar o dată acest aliment care în magazine nu are deloc un preț mic. Chiar dacă la noi în țară este considerat o delicatesă, e cel mai toxic aliment din lume.

Cum este crescut somonul contează foarte mult pentru sănătatea omului.  Mai multe cercetări efectuate de-a lungul timpului au constatat că muşchiul somonului de crescătorie se deosebeşte de cel al somonului sălbatic este diferit. Un ecologist norvegian a determinat că somonul crescut în condiţii artificiale este şi îmbibat cu otrăvuri, scrie Realitatea.net. 

Doi jurnaliști francezi au făcut drumuri în Norvegia, Vietnam, Suedia și Danemarca, după care au dezvăluit adevărul pe care încearcă să îl ascundă industria pescuitului.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”, spune Kurt.

Activistul are colectate probe, înregistrări video, care arată cum muncitorii de la crescătorii toarnă în apă un pesticid puternic cu efecte neurotoxice. „Ei înșiși trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți. Astfel, somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”, relatează Kurth. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News