Producătorii de ŢIGĂRI sunt nemulţumiţi de noul COD FISCAL. AFLĂ care este MOTIVUL

Producătorii de ŢIGĂRI sunt nemulţumiţi de noul COD FISCAL. AFLĂ care este MOTIVUL

Producătorii din industria tutunului sunt nemulţumiţi că, în proiectul noului Cod Fiscal, singurele accize care continuă să crească înainte de termen sunt cele pentru ţigarete, în condiţiile în care nivelul contrabandei creşte îngrijorător, scrie Agerpres.

"Dincolo de propunerile surprinzător de liberale, menite să câştige simpatia mediului de afaceri - reducerea TVA, eliminarea impozitului pe dividende, reducerea contribuţiilor sociale, a accizelor -, nu putem să nu remarcăm că, în proiectul noului Cod Fiscal, singurele accize care continuă să crească înainte de termen sunt accizele pentru ţigarete. Acest lucru se întâmplă în timp ce contrabanda cu ţigarete bate record după record - aproape 16% în 2014 şi peste 19% în ianuarie 2015', a declarat, miercuri, Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications la JTI România, pe marginea modificărilor propuse în noul Cod Fiscal.

Reprezentantul JTI România a subliniat că accizele la ţigarete vor creşte în acest an la nivelul prevăzut în Directiva europeană privind taxarea produselor din tutun pentru 2018.

„În opinia Guvernului, prin reducerea accizelor se va obţine creştere economică, creşterea numărului locurilor de muncă în 2016, reducerea inflaţiei, dar şi a evaziunii fiscale. Nivelul din ianuarie al pieţei negre a ţigaretelor, produse pentru care Guvernul creşte accizele înainte de termen, înseamnă pierderi anualizate la buget de peste 600 milioane de euro”, susţine Lazăr.

Ne puteți urmări și pe Google News

În industria tutunului lucrează circa 3.000 de angajaţi cu normă întreagă, iar anul trecut companiile din industria tutunului au plătit la stat 2,7 miliarde de euro în accize, TVA, impozite şi contribuţii.