Procurorul şef al DNA, vizită la Washington cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie

Procurorul şef al DNA, vizită la Washington cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie Sursa foto: Inquam

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, va face o vizită la Washington, în perioada 8-9 decembrie 2022. El va discuta despre eforturile şi experienţa României în organizarea luptei anticorupţie şi consolidarea statului de drept.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie (9 decembrie), procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, va efectua o vizită la Washington, în perioada 8-9 decembrie 2022, la iniţiativa Ambasadei României în SUA.

Procurorul şef al DNA va susţine, vineri, 9 decembrie 2022, o prezentare şi va participa la o discuţie privind eforturile şi experienţa României în organizarea luptei anticorupţie şi consolidarea statului de drept. Evenimentul intitulat „Romania’s Democracy Agenda: Fighting Corruption, Strengthening the Rule of Law” se va ține la Institutul Hudson. Discursul va putea fi urmărit online.

Procurorul şef al DNA urmează să se întâlnească și cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, al Departamentului de Stat, precum şi cu alţi profesionişti din mediile guvernamentale, de expertiză şi de analiză americane, specializate în domeniul anticorupţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vizită în Statele Unite

Prezenţa procurorului şef al DNA la Washington oferă ocazia, la două decenii de la crearea parchetului românesc anticorupţie, punerii în prim-planul agendei Parteneriatului Strategic româno-american a dimensiunii de cooperare în domeniul luptei anticorupţie şi consolidării statului de drept – dimensiune fundamentală a acestei relaţii construită pe valori democratice comune, precizează Ambasada României în SUA.

Procurorul-şef Crin Bologa, declarații incendiare: „DNA a pierdut competenţa de a cerceta magistrați”

Sursa foto: arhiva EVZ

Această vizită face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Ambasada României în SUA pentru marcarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite, potrivit News.

Parteneriatul Strategic dintre România și SUA

Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la Bucureşti a preşedintelui SUA, Bill Clinton. De la lansarea sa, parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al politicii externe a României, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative.

În luna mai, și ministrul de Interne, Lucian Bode, a avut vizită oficială în SUA. „Anul acesta se împlinesc 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, o bornă foarte importantă în relația bilaterală. Parteneriatul Strategic a influențat decisiv evoluția României în acești 25 de ani, iar România este astăzi unul dintre cei mai apropiați aliați ai SUA în lume.

La ceas aniversar, mă bucur că am putut să celebrez acest moment deosebit la Washington, alături de oficiali și parteneri americani și reprezentanți ai comunității românești din SUA“, a scris Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook.