Procesul hackerului care a speriat NASA, amânat

Procesul hackerului care a speriat NASA, amânat

Procesul în care arădeanul Victor Faur este judecat pentru că ar fi pătruns ilegal în calculatoarele NASA, ale Marinei Americane şi ale Departamentului de Energie al SUA a fost, din nou, amânat astăzi la Arad.

Şi asta pentru că traducerea documentelor depuse de americani prin care aceştia îşi justifică acuzele şi pagubele a fost depusă abia în dimineaţa procesului.

Pentru că sunt 65 de pagini, nici apărătorii şi nici procurorul nu au reuşit să parcurgă materialul, aşa că toţi au cerut amânare. Instanţa de judecată a decis ca o nouă înfăţişare să aibă loc pe 23 octombrie.

Procesul a fost mai amânat şi pe 4 septembrie, după ce nu au fost depuse documentele traduse în limba română. Traducătorul îşi motiva refuzul de a depune documentele prin faptul că nu a fost plătit pentru serviciile prestate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victor Faur este acuzat că a intrat fără drept în peste 150 de calculatoare ale NASA,  US Navy (Marina Americană) şi US Department of Energy (Departamentul de Energie), iar americanii îi cer daune de aproape un 1.700.000 de dolari pentru că, susţin ei, că arădeanul le-a distrus echipamente şi sisteme informatice. Procesul arădeanului a avut prima înfăţişare în 6 septembrie 2007 şi a fost amânat de mai multe ori.

CITIŢI ŞI:

Hackerii români, cei mai temuţi din lume