Procesul Elenei Udrea, la ultimul termen din Dosarul Hidroelectrica. „E inacceptabil să încălcăm suveranitatea României!”

Procesul Elenei Udrea, la ultimul termen din Dosarul Hidroelectrica. „E inacceptabil să încălcăm suveranitatea României!” Sursa foto: arhiva EVZ

Luni, 12 decembrie, a fost o zi importantă pentru Elena Udrea, ea așteptând cu sufletul la gură să iasă din închisoare.

Elena Udrea a cerut, luni, constatarea intervenției prescripţiei și încetarea procesului penal. În același timp, procurorii DNA au cerut condamnarea acesteia la pedeapsa maximă pentru trafic de influență și spălare de bani. Decizia a fost amânată de judecătoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel București pe data de 12 ianuarie 2023. La capătul sentinței, cei patru avocații lui Udrea s-au revoltat și au vrut să plece din sala de judecată.

Avocații Elenei Udrea au vrut își lase clientul singur

Procuroarea DNA a cerut judecătoarei să nu aplice decizia CCR cu privire la prescripția specială, făcând referire la decizia judecătorilor europeni care au scris că magistrații români pot lăsa neaplicată legislația națională atunci când aceasta intră în conflict cu cea a Uniunii Europene și crează „un risc sistemic de impunitate” în cauzele de corupţie și fraude cu fonduri europene.

De cealaltă parte, apărătorii Elenei Udrea s-au revoltat și au spus că se retrag, că „își depun mandatele”, pentru că suveranitatea României e încălcată.

Ne puteți urmări și pe Google News

E inacceptabil să încălcăm suveranitatea României!”, a spus Veronel Rădulescu, decanul echipei de avocați ai Elenei Udrea. În replică, Elena Udrea a spus: „În condițiile acestea, eu nu vă pot obliga să continuați”, fără să pară surprinsă de ce se întâmplă și dând impresia că totul este pus la cale.

Judecătoarea a transmis părților că le va asculta argumentele, iar apoi se va pronunța în proces. Ulterior, avocații Elenei Udrea au declarat că nu mai pleacă, iar Veronel Rădulescu a revenit și a spus că în toată România sunt respectate deciziile CCR.

O hotărâre care încalcă deciziile CCR – care sunt obligatorii pentru noi toți – o altă interpretare a Constituției, mie personal mi se pare un act de trădare a statului român și a suveranității României!”, a spus avocatul.

Elena Udrea, nemulțumită că nu i se aplică deciziile CCR

În ultimul său cuvânt, Elena Udrea s-a arătat nemulțumită că numai ei nu i se aplică deciziile CCR și că o parte din folosul necuvenit pe care l-ar fi primit de la Bogdan Buzăianu (acțiunile la Evenimentul zilei și Capital de 900.000 de euro) ar fi fost vândute de acesta din urmă, recent, către Maricel Păcuraru.

Ea a mai declarat că ceea ce se întâmplă o face să nu mai aibă încredere în Justiție, deoarece ea funcționează doar când vine vorba de Udrea.

„Eu solicit constatarea intervenției prescripției pentru că, da, vreau să mi se aplice și mie o decizie a CCR în țara asta! Au trecut 12 ani de la presupusa faptă. Respingeți cererea de confiscare specială”, a declarat Elena Udrea în ultimul cuvânt, potrivit ziare.com.