Evenimentul Zilei > Sport > Probleme pentru naţionala de tineret. Mutu a pierdut două piese de bază, înaintea meciului decisiv cu Germania
Probleme pentru naţionala de tineret. Mutu a pierdut două piese de bază, înaintea meciului decisiv cu Germania

Probleme pentru naţionala de tineret. Mutu a pierdut două piese de bază, înaintea meciului decisiv cu Germania

Tânărul selecţioner al reprezentativei sub 21 de ani a României nu se va putea baza în ultimul meci din grupa de la EURO, pe serviciile căpitanului Marius Marin şi pe cele ale atacantului de la Viitorul Constanţa, George Ganea.

Adi Mutu e obligat să schimbe echipa pentru jocul decisiv cu campioana europeană din 2019, Germania. Marius Marin şi George Ganea au fost ambii avertizaţi cu cartonaş galben, de centralul Lawrence Visser şi vor vedea doar din tribune confruntarea de marţi, de la ora 19:00.

Cei doi jucători sunt suspendaţi pentru cumulul de cartonaşe şi vor mai avea dreptul de a evolua la acest Campionat European, numai în cazul în care tricolorii vor obţine o calificare nesperată în faza sferturilor de finală. Mutu nu se sperie însă de aceste absenţe şi e sigur că are la îndemână suficiente variante pe banca de rezerve pentru a-i înlocui pe ambii fotbalişti.

„Ne va lipsi căpitanul şi ne va lipsi şi Ganezul, care s-a luptat şi s-a zbătut foarte bine pentru echipă. Amândoi sunt luptători. Marin, poate în unele momente, chiar prea mult. Sunt sigur că avem jucători care îi vor suplini cu brio şi veţi vedea toţi că atunci când vor intra pe teren, vor avea acelaşi spirit” a declarat, pe un ton optimist, tehncianul în vârstă de 42 de ani.

Mutu speră că tricolorii se vor recupera fizic

„Briliantul” e mulţumit de modul în care elevii săi au rezistat presiunii de la duelul cu Ungaria şi are încredere că tricolorii mici se vor recupera fizic până la disputa de marţi, cu nemţii. Chiar dacă jucătorii săi au făcut o adevărată risipă de energie pentru a trece de maghiari, Mutu crede că aceştia vor găsi resurse pentru a fi în formă maximă împotriva campioanei europene din 2019.

„Am obţinut o victorie frumoasă, chiar dacă am întâmpinat o echipă agresivă şi arţăgoasă, care s-a luptat pentru fiecare minge. Băieţii noştri s-au bătut pentru fiecare centimetru de teren, au înaintat liniile şi au crezut până la sfârşit în victorie. Calitatea noastră superioară s-a vazut pe teren” a explicat Mutu.

„Briliantul” mizează pe spiritul de luptă al elevilor săi

Nemţii sunt cotaţi, de departe, cu prima şansă la calificare, dar cel supranumit „Briliantul” are încredere că Andrei Ciobanu şi ceilalţi coechipieri ai săi au tăria şi calităţile necesare pentru a face faţă „panzerelor roşii”.

„Suntem aici pentru a le face viaţă grea tuturor adversarilor. Eu cred că forţa şi spiritul de luptători pe care le arată băieţii pe teren definesc această echipă naţională. Noi ne continuăm drumul şi ne urmăm visul. Vom vedea ce se va întâmpla la partida cu Germania” a concchis selecţionerul reprezentativei de tineret a României.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.