IKEA recheamă o parte din uşile glisante ELGA FENSTAD, după ce clienţii au raportat probleme

IKEA recheamă o parte din uşile glisante ELGA FENSTAD, după ce clienţii au raportat probleme

După ce 20 de clienţi au raportat desprinderea şi căderea uşilor glisante ale dulapului ELGA în timpul utilizării, retailerul suedez de mobilă, IKEA, a decis să recheme la magazin toţi clienţii care au achiziţionat uşi glisante ELGÃ… FENSTAD, de 73x196 cm, din oglindă, ale furnizorului 12650, se arată într-un comunicat remis de reprezentanţii IKEA.

Potrivit sursei citate, clienţii vor primi gratuit alte uşi înlocuitoare.

"În urma acestor sesizări, uşile glisante ELGÃ… FENSTAD, având acelaşi număr de identificare a furnizorului, au fost retrase de la vânzare din toate magazinele IKEA, începând din octombrie 2010. Designerii IKEA au iniţiat la aceeaşi dată o anchetă asupra cauzei de desprindere a uşilor glisante. Ancheta a identificat un defect de fabricaţie, (...) care în combinaţie cu greutatea oglinzii poate duce la desprinderea şi căderea uşii, cauzând spargerea oglinzii în bucăţi ascuţite. De aceea, compania IKEA oferă înlocuirea gratuită a uşilor glisante ELGÃ… FENSTAD din loturile afectate", se arată în comunicatul de presă.

Aceste usi glisante sunt produse de  trei furnizori diferiţi pentru toate magazinele IKEA din lume, dar probleme sunt doar la cele livrate de furnizorul cu numărul de identificare 12650.Numărul de identificare a furnizorului este tipărit pe spatele uşilor, în partea de jos a nacestora, împreună cu înscrisul "Made in Sweden". pentru mai multe detalii putei accesa site-ul retailerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă numărul de identificare al furnizorului este 12650, iar data producţiei cuprinsă între 1010 şi 1048, clienţii sunt rugaţi să ia legătura cu Departamentul Relaţii Clienţi pe adresa de email info.bucuresti.ro@IKEA.com, sau la numerele de telefon 0746 MYIKEA, 021 407 IKEA", recomandă reprezentanţii retailerului.

În total, circa 66.000 de bucăţi de uşi glisante care prezintă acest defect au fost vândute în întreaga lume. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 250 de bucăţi. Costul se ridică la  250 lei / bucata.

Compania de retail mobilier şi decoraţiuni IKEA a fost fondată în 1943 de suedezul Ingvar Kamprad. Magazinul IKEA din România a fost deschis pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.