Actorul american Jake Gyllenhaal ("Transfer de identitate", "Dragoste şi alte dependenţe", "Prinţul Persiei: Nisipurile timpului" , "Brokeback Mountain – O iubire secretă") i s-a alăturat celebrului Bear Grylls într-una dintre cele mai periculoase aventuri în Islanda.

Pe lângă munţi, gheţari şi vulcani activi, cei doi au trebuit să se lupte cu condiţiile meteorologice. Experienţele trăite la limita supravieţuirii vor fi difuzate într-un episod special din "Tehnici esenţiale de supravieţuire".

Filmările s-au desfăşurat în luna iulie şi deschid cel de-al şaselea sezon al serialului.

Aventuri periculoase

Jake Gyllenhaal şi Bear Grylls au pornit într-o expediţie de două zile în Islanda, pentru a-şi testa nu numai condiţia fizică, ci şi capacitatea de a supravieţui în condiţii grele. Deşi erau pregătiţi să traverseze munţii înzăpeziţi, înfruntând furtuni de grindină, viscol şi vânt, ceea ce le-a pregătit muntele a depăşit toate aşteptările.

Într-un interviu acordat publicaţiei "LA Times", Bear Grylls a spus că nu s-a mai confruntat cu asemenea condiţii meteo de ani buni. "Vântul a fost atât de puternic încât efectiv a spulberat un jumbo jet de pe pistă. În timpul acesta, noi eram la 1.500 de metri altitudine".

Jake Gyllenhaal se întreba "unde a fost relaxarea revigorantă în natură?", când a fost obligat să mănânce viermi la micul dejun, să traverseze un râu îngheţat şi să-şi înfrunte teama de înălţime în timp ce trecea pe o frânghie deasupra unei prăpăstii de sute de metri.

Cu toate acestea, apreciază că "totul a fost o aventură a cunoaşterii".
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Viau3Caz0pw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>