Falsul prinț saudit care a escrocat SUA. Nimeni nu l-a descoperit timp de 30 de ani. Cum a păcălit autoritățile

Falsul prinț saudit care a escrocat SUA. Nimeni nu l-a descoperit timp de 30 de ani. Cum a păcălit autoritățile

Un cetățean american a păcălit Statele Unite ale Americii și a escrocat sute de persoane printr-o falsă identitate a unui așa-zis prinț saudit: Bin Khalis Al Saud. Acesta a putut să se prefacă mai bine de 30 de ani, timp în care a primit cadouri dintre cele mai scumpe și avantaje la care puțini visau. Acesta a fost prins de autorități și își așteaptă sentința.

Sultanul Bin Khalid Al Saud a apărut prin Statele Unite în 1991. Se purta firesc, cu grandoarea naturală a oricărui prinț saudit din care ale cărui buzunare cad banii câștigați ușor, din petrol, informează 2daynews.ro.

Acesta locuia la hoteluri celebre și scumpe, circula cu maşini cu numere diplomatice, purta bijuterii costisitoare, afișa valize pline cu bani, iar plățile le făcea cu cardul Centurion, unul din produsele cele mai exclusiviste ale American Express.

După 30 de ani, s-a descoperit adevărul. Acesta nu era decât un escroc. Cu toate că  prin anturajul său s-au perindat tot felul de persoane, atrase de aerul de bogăție pe care îl răspândea în jur, nu au reușit să își dea seama că erau păcăliți.

Sultanul se numea Anthony Gignac și era de fapt un cetățean american obișnuit, născut în Columbia. El a crescut într-o casă de copii, până în momentul în care a fost înfiat de o familie din Michigan.

Frauda a ieșit la iveală după ce Gignac a încercat să intre în afaceri cu un important dezvoltator de proiecte imobiliare, Jeffrey Soffer din Turnberry Associates.

Reprezentanţii lui Gignac au luat legătura cu dezvoltatorul și i-au comunicat că falsul prinț dorea să facă afaceri împreună, urmând să investească 440 de milioane de dolari în hotelul din Miami - Fontainebleau.

Soffer a fost de acord să se vadă cu escrocul. Dorind să epateze, Gignac s-a prezentat la bordul unui Ferrari cu numere diplomatice. Acesta a încercat să îl cucerească pe Soffer, dăruindu-i bijuterii scumpe pe care spunea că le-ar fi primit chiar de la regele saudit.

Soffer a bănuit că ceva ar putea fi putred la mijloc atunci când a observat că falsul prinț consuma carne de porc fără nicio jenă, cu toate că acest tip de carne le este interzis musulmanilor. 

Soffer a cerut echipei sale de securitate să verifice identitatea persoanei pe care o întâlnise, iar investigaţiile au devoalat adevărata identitate a lui Gignac.

Soffer a anunţat poliţia americană, iar escrocul a fost încarcerat atunci când încerca să zboare din Londra spre New York. Acesta folosea documente false.

Ulterior, anchetatorii au făcut percheziţii la casa lui din Florida, unde au constatat că totul era un fals: numerele de înmatriculare diplomatice erau cumpărate de pe eBay, iar cardurile de credit de la American Express erau măsluite.

Singurele lucruri reale erau bijuteriile şi imobilele pe care le deţinea, obţinute după ce a escrocat zeci de oameni care au crezut în imaginea pe care le-a prezentat-o. În speranța unor favoruri ulterioare, acesta primea frecvent cadouri din cele mai scumpe. De la fostele sale victime, el a primit cel puţin 8 milioane de dolari.

Anthony Gignac şi-a recunoscut vina în ceea ce priveşte furtul de identitate și înșelăciune - 8 milioane de dolari şi îşi aşteaptă sentinţa după gratii.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News