În luna mai 1996, Principesa Margareta și Radu Duda obținuseră acordul Majestăților Lor pentru logodnă și căsătorie. Deja în țară presa vuia despre relația celor doi. Știam că în presa spaniolă, în revista Hola, se scrisese în 1973 și 1974 despre o relație apropiată cu Prințul Charles, ba chiar că Margareta de România ar fi una dintre posibilele mirese ale moștenitorului Coroanei Britanice. În acea vreme, Principesa Margareta, absolventă a Universității din Edinburgh, lucra în Marea Britanie pentru câteva universități.

Principesa avea, însă, să aleagă să vină în România, imediat după evenimentele din decembrie 1989 și să se implice în acțiuni caritabile. În cadrul unui proiect umanitar, la un orfelinat din Piața Chibrit din București, l-a cunoscut pentru prima data pe actorul Radu Duda, care desfășura acolo un program de terapie prin artă. Prima discuție mai apropiată, au avut-o, însă, la înmormântarea lui Eugen Ionesco, la Paris, apoi, în 1995, povestea de dragoste a început să se lege la dineul ţinut după moartea lui Corneliu Coposu.

În primăvara lui 1996, fiica cea mare a Regelui a obținut acordul părinților pentru căsătoria cu Radu Duda. În mai, s-a făcut o ședință foto la Versoix (din ea face parte și poza de mai sus), iar pe 10 iunie, data aniversării căsătoriei Regelui şi Reginei, Principesa s-a logodit cu Radu Duda. Căsătoria civilă a avut loc pe 24 iulie, iar cea religioasă pe 21 septembrie la Lausenne, Elveţia.

Te-ar putea interesa și: