Documentele care au stat la baza hotărârii sunt pline de neconcordanțe. Contractul de studii semnat de Mihai Chirica cu Universitatea a expirat pe 30 septembrie 2017 și nimeni nu poate explica ce s-a întâmplat de atunci și până în prezent și de ce primarul nu a fost exmatriculat de la doctorat.

Cererea depusă de Chirica are două numere de înregistrare, dintre care unul scris cu pixul fără nici o ștampilă oficială.

Pentru a crea impresia de legalitate, Mihai Chirica a scris de mână o notă lipsită de logică prin care încearcă să explice de ce cererea sa s-a evaporat și a reapărut după o săptămână. În loc să clarifice problema, cu o exprimare de elev repetent, Chirica „agravează” lucrurile.

„Motivat de faptul că în această perioadă am fost prins în diverse proiecte ce au presupus plecarea temporară din localitate, în toată această perioadă cererea a fost la mine personal pentru a fi depusă”, scrie Chirica.

Primarul minte: în acea perioadă s-a aflat în Iași și chiar a participat la evenimente publice, conferințe, emisiuni TV. Acesta mai susține că a înregistrat cererea la școala doctorală pe 31 ianuarie și abia după o săptămână, pe 8 februarie, la registratura Universității.

Explicația nu stă în picioare deoarece școala doctorală și registratura Universității funcționează în aceeași clădire, una la etaj, alta la parter, scrie 7iasi.