La sfârșitul acestui an, Pro TV va aniversa 20 de ani. Lucrurile s-au schimbat însă radical în urmă cu doi ani

„Pro TV a fost o revoluție. De fapt, pe 1 decembrie 1995, a început revoluția în televiziune. Pro TV a schimbat faţa televiziunii. Mă chemaseră de la Tele 7 abc și aici am văzut că aduseseră aparatură nouă, de cea mai bună calitate”, îşi aminteşte Pavel Ioana, programator. „Pro TV a fost o școală de televiziune pentru majoritatea vedetelor pe care le vedeţi pe micul ecran”, a adăugat Pavel Ioana.Pro TV a rămas oficial fără Adrian Sârbu la începutul anului 2014. Contractul lui Adrian Sârbu cu Central European Media Enterprises, companiamamă a Pro TV, a ajuns oficial la final, după ce acesta și-a depus demisia din funcția de președinte CME, în luna august 2013.

Odată cu venirea lui Aleksandras Cesnavicius la conducerea PRO TV, o mare parte dintre numele grele ale trustului nu s-au înțeles cu noua conducere și au ales să plece. Ele au fost urmate de mai multe vedete ProTV., printre care Ruxandra Ion, Mona Segall, dar și Maria Apostu. Printre vedetele de marcă ale ProTV care au rămas, se numără și Andreea Esca (foto). Jurnalista a spus încă de la început că se înțelege bine cu noua conducere și că nu se gândește să părăsească ProTV.


FOTO: Andreea EscaTot atunci au apărut și zvonurile despre vânzarea companiei și despre posibilii cumpărători.

Vânzarea Studiourilor de la Buftea

În urmă cu o lună se vehicula că RCS&RDS ar fi interesat să cumpere televiziunea. Zvonurile nu au fost confirmate de niciuna din părți, dar surse din RCS au spus pentru EVZ că întâlnirea lor a avut loc. Reamintim că RCS&RDS și Pro TV au finalizat pe 29 mai 2015 procesul de transfer al portofoliului de radio format din staţiile Pro FM, Info Pro, MUSIC FM şi DANCE FM.

Nu mai este un secret că Central European Media Enterprises, compania care deţine postul de televiziune PRO TV, vinde studiourile Media Pro din Buftea către omul de afaceri Bobby Păunescu.

Vânzarea Studiourilor MediaPro este într-o fază avansată a procesului. Reprezentanții CME – Central European Media Enterprises au ajuns la un acord de principiu cu un parteneriat din care fac parte Bobby Păunescu și mai mulți oameni de afaceri americani.

Potrivit unor informații din interiorul Studiourilor Media Pro, compania din Buftea mai poate semna, în prezent, doar contracte care au termene până la începutul lunii august.

Rezultatele bune obținute de ProTV fac din România una dintre cele mai atractive țări pentru CME. „Nu cred că se pune problema să fie vândut ProTV. Avem producții noi în lucru și anul trecut ProTV a raportat printre cele mai bune rezultate financiare”, a spus un angajat ProTV.

10 ani de la lansarea primei telenovele românești

Printre marile nume care au fost alături de ProTV încă de la început s-a numărat producătoarea Ruxandra Ion (foto), «mama telenovelelor» care a făcut prima producție Pro TV pentru copii – Abracadabra. Ulterior, aceasta a lansat și a condus canalul Acasă TV unde s-au făcut telenovelele: Numai iubirea (primul serial de acest gen), Inimă de țigan, Regina și State de România, dar și primul serial pentru adolescenți, Pariu cu viața. După plecarea din ProTV, Ruxandra Ion a deschis TV Film Academy. „Am simțit că este momentul să fac ceva pentru tinerii români care își doresc să intre în lumea de vis a televiziunii și a filmului. De când cu fenomenul LaLa Band am fost întrebată de sute de tineri unde pot să se pregătească. Împreună cu echipa mea, în cei 10 ani care se împlinesc de la lansarea primei telenovele românești, am pregătit mulți tineri care sunt acum adevărați profesioniști, vedete apreciate. Este rândul lor să împărtășească experiența dobândită pe platouri”, ne-a declarat Ruxandra Ion.


FOTO: Ruxandra Ion