După 10 ani, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente și vile. Investițiile s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcției de locuințe, infrastructurii, spațiilor comerciale și spațiilor verzi. Planurile de viitor includ construcția a cel puțin 7.000 de locuințe noi, precum și dezvoltarea continuă a infrastructurii și a facilităților oferite.

Şi cum rezidenţii acestui mic Univers nu trebuiesc lipsiţi de nicio facilitate, dezvoltatorul a decis să construiască primul strip mall din România – Cosmopolis Plaza- din cadrul unui complex rezidențial. Acesta are o suprafaţă de 10.000 mp și a fost realizat în urma unei investiții de 2,2 milioane de euro. Bugetul a fost alocat amenajării terenului și construcției, dotării spațiului cu echipamentele și utilitățile necesare, proces care a durat un an.

Centrul comercial  este déjà vedetă. El a fost gândit ca o facilitate pentru locuitorii complexului rezidențial și este destinat cumpărăturilor și petrecerii timpului liber. Mall-ul găzduiește peste 40 de magazine dintre care două restaurante, trei cafenele, o farmacie, un loc de joacă pentru copii, un salon de înfrumuseţare, o cofetărie, o brutărie, o măcelărie, un magazin de produse bio și unul de amenajări interioare.

Printre cele mai cunoscute nume prezente în centrul comercial sunt Ocean Fish, cafeneaua Kaffein, restaurantul TYN by Zaitoone, Inmedio și petshop-ul VET Life. Suprafața totală închiriabilă a centrului comercial este de 4.100 mp.

Pe parcursul anului 2017 urmează ca alte magazine să fie deschise în cadrul strip mall-ului. În luna mai, gradul de ocupare a spațiilor comerciale era în proporție de 95%.

„Strip mall-ul este vizitat zilnic de 1.000-1.200 de persoane, luând în calcul numărul bonurilor eliberate de magazinele centrului comercial. În complex sunt 2.500 de gospodării, ceea ce înseamnă că în fiecare zi strip mall-ul este vizitat de aproape jumătate dintre rezidenți.”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land Residential Development.

Pe lângă strip mall, locuitorii din Cosmopolis beneficiază și de numeroase facilități care includ o grădiniță, o școală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, șapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal și tenis și mai multe terenuri de joacă pentru copii. În plus, rezidenții au transportul asigurat până la stațiile de metrou Pipera și Aurel Vlaicu, prin linii de microbuz care circulă permanent, din 30 în 30 de minute.

„Am ajuns la peste 5.000 de locuitori, majoritatea familii tinere cu copii de vârste mici, dar și tineri. Vânzările de locuințe sunt cu peste 10% față de ce am anticipat. Anul acesta vom construi încă 40.000 de mp de suprafaţă rezidenţială. Următoarea investiție din cadrul Cosmopolis va fi o sală de fitness ultramodernă, dotată cu aparatură de ultimă generație, instructori și personal dedicați antrenamentelor individuale dar și de grup. Sala va avea o suprafață totală de aproximativ 2.200 mp și va avea și o piscină interioară.”, a mai declarat Ahmet Buyukhanli.

În topul preferințelor clienţilor sunt studiourile și apartamentele cu două camere, având suprafețe între 54 și 86 de metri pătrați, urmate de vile și de apartamentele cu trei camere. Prețurile locuințelor încep de la 46.240 euro.