Evenimentul Zilei > Actualitate > Primul securist cu onoare! Cei de la CNSAS sunt șocați de cererea fostului ofițer
Primul securist cu onoare! Cei de la CNSAS sunt șocați de cererea fostului ofițer

Primul securist cu onoare! Cei de la CNSAS sunt șocați de cererea fostului ofițer

Unul dintre membrii Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Germina Nagâț, a povestit că este pentru prima oară, în lunga perioadă de când lucrează în această instituție, când un fost securist își recunoaște trecutul de opresor.

„Poate că nu știți, dar azi e zi de sărbătoare! Vreau să sărbătorim împreună, dragi prieteni și neprieteni, primul caz în care un ofițer de Securitate chemat în instanță de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu noi, ba chiar ne dă dreptate („achiesează”, cum zice dumnealui în textul de mai jos). În plus, își dă și demisia din funcția de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016”, a scris Germina Nagâț pe Facebook.

Cel în cauză este Sorin Bivolaru, fost consilier local din partea PMP în comuna Pișchia, județul Timiș, care înainte de 1989 a fost ofițer al Securității ceaușiste. „Este prima oară când se întâmplă asta, în cele două decenii de la înființarea CNSAS și promulgarea legii deconspirării Securității! Pentru prima dată, un ofițer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului (căci asta înseamnă să fii „lucrător al Securității”, în sensul legii) și nu combate în instanță, invocând în apărarea sa regulamente, ordine militare, salvarea națiunii și a planetei Pământ!

De asta zic că avem ce sărbători! E prima reacție de bun-simț din partea unui fost purtător al uniformei de securist și prima demisie dintr-o funcție publică, motivată astfel. Îl felicit pe domnul Bivolaru, iar justiției din România nu pot decât să-i urez „La mai multe” procese cu securiști terminate în acest fel!”, a mai scris Nagâț.

Ce a scris securistul!

Într-o întâmpinare trimisă către Curtea de Apel București, unde se judecă cererea CNSAS de constatare a calității de ofițer al fostei Securități, Sorin Bivolaru a scris că: „Achiesez la obiectul acțiunii în constatare și sunt de acord cu admiterea acțiunii. Solicit să constatați existența calității de lucrător al Securității a subsemnatului – ofițer de contrainformații militare într-o unitate militară”, a scris Bivolaru în întâmpinarea trimisă justiției.

După ce CNSAS l-a chemat la audieri, Bivolaru și-a dat demisia din funcția de consilier local în cadrul comunei Pișchia, pe care a obținut-o la alegerile locale din 2016.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: