Potrivit IPJ Constanța, în cursul zilei de duminică, în jurul orei 19.30, o patrulă formată din polițiști ai Poliției orașului Cernavodă, polițiști de frontieră, jandarmi  și polițiști locali au identificat, pe raza de competență, două persoane care se aflau în autoizolare, în locuință, împreună cu mai multe persoane și care au părăsit locuința, nerespectând perioada de autoizolare. Persoanele în cauză, de 15, respectiv 47 de ani, au fost sancționate contravențional cu amenda de 1.050 de lei.

A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele vor fi introduse într-un centru de carantinare”. Conform legii, femeia de 47 de ani a fost amendată cu 1000 de lei, iar minora cu 50 de lei.

Prefectul de Constanța, George Niculescu vine, la rândul lui, cu precizarea că persoanele izolate nu sunt păzite. ”Intră în atribuțiile celor de la IPJ Constanța și DSP Constanța să verifice dacă persoanele declarate în autoizolare respectă regimul impus”, explică prefectul.

”Cele două persoane din Cernavodă nu au respectat acest regim de izolare. Mai precis, este vorba despre două femei care locuiesc cu un bărbat întors recent din străinătate. Regulile fiind clare, doamnele au intrat în izolare alături de bărbatul întors de peste hotare și alături de încă o persoană.

Astăzi, în urma unei reclamații, poliția le-a găsit pe cele două femei pe stradă. Așa că au fost sancționate contravențional cu amenda de 1.050 de lei, după care vor fi transportate de către ISU Dobrogea în centrul de carantinare, pentru că, în urma Ordonanței Militare nr.2, persoanele care nu respectă condițiile de autoizolare, urmează să fie carantinate pentru o perioadă de 14 zile.

În final, țin să precizez că persoanele carantinate sunt păzite de către efective ale Jandarmeriei”, a încheiat prefectul de Constanța, George Niculescu.