”Pentru mine, visul a devenit realitate iar, din punctul de vedere al societăţii, mi-a arătat că există oameni care vor să meargă înainte. Cred că am spus ceva”, a declarat Conchita Wurst.

Conchita Wurst, pe numele său adevărat Thomas (Tom) Neuwirth, a debutat în 2011 în emisiunea de talente Die Grosse Chance. Atunci a uimit publicul cu interpretarea cântecului ”My Heart Will Go On” (Celine Dion).

”Diva cu barbă” a devenit simbolul şi preferata comunităţilor minorităţilor sexuale, declarând că se consideră un ambasador al toleranţei. Susţinători ai artistei au purtat, în timpul Eurovision, bărbi croşetate detaşabile, în culorile steagului Austriei, relatează Agerpres.

Întrebată dacă ar dori să îi transmită ceva lui Vladimir Putin, referitor la politica anti-gay din Rusia, Conchita Wurst a declarat: ”Sincer, nu cred că ne urmăreşte acum. Dar e trist ce se întâmplă. Oricum, suntem de neoprit”, a spus artista.

Diva a mai mărturisit că îşi doreşte să fie gazda Eurovision 2015.

Austria a câştigat detaşat finala Eurovision 2014, cu 290 de puncte. Diferenţa de punctaj a fost atât de mare între prima ţară clasată şi următoarea, încât Austria a fost anunţată câştigătoare înainte de anunţarea voturilor juriilor din ultimele ţări.

Pe locul al doilea s-a situat reprezentanta Olandei (238 puncte), iar al treilea loc  a fost ocupat de Suedia (218 puncte).

România s-a clasat pe locul al 12-lea, cu 72 de puncte.